Trafikverket · Publicerad 4 dec 2019

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker inom Active Directory ingår du i en arbetsgrupp som är geografiskt spridd på fem orter (Borlänge, Solna, Gävle, Göteborg och Örebro). Du arbetar med den dagliga driften av en stor och komplex multiforest - AD-miljö med ett antal truster samt med vidareutveckling och effektivisering av dessa miljöer. I arbetsuppgifterna ingår också att hantera och lösa uppkomna incidenter inom teknikområdet. Du fungerar som teknisk specialist inom ditt område. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring, enligt ett rullande schema ca var sjätte vecka.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • högskoleutbildning med IT-inriktning eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet i närtid som av oss kan bedömas likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet av drift av stora AD-miljöer och god kunskap om bakomliggande teorier och principer för AD
  • har god erfarenhet av att ha arbetat med AD i Windows server 2008 - 2016
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
  • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
  • har god kunskap och erfarenhet av Powershell
  • har kännedom om ITIL
  • arbetat med Public Key Infrastructure, Hardware Security Module, Active Directory Federation Services, MS Identity Manager eller Password Manager Pro
  • har erfarenhet av att arbeta i en verksamhet som kräver drift dygnet runt alla dagar om året
Som person söker vi dig som är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Har du tidigare vana av att arbeta i it-driftmiljö med höga tillgänglighetskrav är det positivt. Rollen ställer krav på att du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt för att gruppen ska nå sitt leveransmål. Utöver detta har du en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt, samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Intervjuerna kommer att ske i Solna den 21 januari 2020.

Placeringsort: Borlänge, Solna, Gävle, Göteborg eller Örebro.

Vad kan vi erbjuda dig som anställd?

Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet.

Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-07

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Mognaschi
0101257312

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 jan 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga