Trafikverket · Publicerad 18 jan

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Systemutvecklare

Arbetsuppgifter
Har du ett brinnande intresse för systemutveckling? Vill du arbeta i en kreativ organisation där du bidrar till utvecklingen av vår infrastruktur och framtidens vägar och järnvägar? Vi söker nu dig som vill arbeta som systemutvecklare i våra spännande utvecklingsprojekt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
 • Arbete i hela kedjan från kravfångst till driftsättning
 • Samarbete med kollegor i ett agilt arbetssätt
 • Öppen dialog med verksamhet och externa intressenter
 • Programmering där du som systemutvecklare ansvarar för att utveckla och testa komponenter
 • Integrationer mellan egenutvecklade och köpta komponenter
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT (180 hp) t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du har några års erfarenhet inom systemutvecklingsområdet och det är meriterande med erfarenhet av kravhantering, analys/design, programmering och test. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet om följande områden:
 • Microsoftplattform
 • .NET
 • C#
 • SQL server
 • webbutveckling
 • BizTalk
 • Integrationer
 • PowerShell
 • Geografiska informationssystem
Uppdragen är ofta tekniskt komplicerade vilket ställer krav på god problemlösande analysförmåga. I rollen är det viktig att kunna arbeta självgående men samtidigt ha god samarbetsförmåga och kreativitet - du ska kunna omsätta teori till praktisk lösning med de verktyg som finns. Därtill har du ett strukturerat och resultatorienterat arbetssätt där du skapar användarnytta i dina IT-lösningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

I rekryteringsprocessen kommer vi löpande göra urval och kalla till intervju under hela ansökningsperioden.

Placeringsorter är Borlänge, Stockhom eller Göteborg.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-03-21

Upplysningar

HR-partner Katarina Svartling Sandberg
+46 10-125 72 96

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255

ST Håkan Engström
010-123 20 14

Sektionschef Robert Östlund
010-123 1417
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
19 feb
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Utvecklare

Inga fler liknande jobb tillgängliga