Trafikverket · Publicerad 15 okt 2020

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en Teknikingenjör GIS som kommer att arbeta med geografisk data om Sveriges vägar och järnvägar och dess omgivningar. Som Teknikingenjör GIS ingår du tillsammans med ca 13 kollegor sektionen "Förädla geodata" inom verksamhetsområdet "Underhåll". Sektionen ansvarar för ajourhållning av geografisk information och tillhandahåller väg-och järnvägsdata samt annan geografisk information och kartor till användare både inom och utanför Trafikverket. Vi agerar expertstöd och medverkar i förvaltning och utvecklingsprojekt för hantering av geografisk information och anläggningsdata.

Just nu är vi inne i en intensiv period där omvärlden förändras snabbt och där vi bygger upp vår kunskap, teknik och arbetssätt för att anpassa oss. Tillsammans med kollegor runt om i landet kommer du att arbeta med ajourhållning, analyser och bearbetningar av data samt att tillgängliggöra den på olika sätt för våra användargrupper.

Våra främsta verktyg för geografisk information är ArcGIS, både i desktop och webben, och FME.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du analytisk och har förmågan att lösa problem utifrån ett serviceinriktat förhållningssätt. Du kan arbeta självständigt men också gärna samarbeta med andra där du deltar och bidrar i enhetens utvecklingsarbete.

Vi söker dig som
  • har en aktuell eftergymnasial utbildning med GIS-inriktning (minst två år på högskola, KY eller motsvarande)
  • har aktuell praktisk erfarenhet av datahantering med GIS-verktyg
Det är meriterande om du
  • har kunskap och erfarenhet av verktygen ArcGIS och/eller FME
Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande- varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning om 6 månader tillämpas.

Placeringsort: Borlänge, Luleå eller Malmö

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Intervjuer hålls i första hand via Skype och beräknas hållas under vecka 46.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör (vi godkänner ej svar där man hänvisar till ansökningshandlingarna). Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-10-28

Upplysningar

Rekryterande chef Åsa Eriksson
0101235127

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 okt 2020
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Ingenjör

Inga fler liknande jobb tillgängliga