Trafikverket · Publicerad 21 nov

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
Som tekniknära förvaltningsledare leder du och ansvarar för att säkerställa att it-lösningar inom ett förvaltningsobjekt fungerar och är tillgängliga för förvaltningsobjektets processer enligt överenskomna krav. Tillsammans med förvaltningsledaren utformar du en gemensam förvaltningsplan och verkar för ett ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten. I din roll ansvarar du även för att följa upp att it-leveranser i projekt sker enligt överenskomna krav. Du säkerställer att tekniska aktiviteter utförs på ett kvalitetssäkrat sätt i enlighet med gällande arbetssätt och att IT-lösningar är utformade och framtagna i enlighet med de riktlinjer som finns i Trafikverkets ledningssystem för it. Du säkrar verksamhetens prioriterade krav på tillgänglighet, uppföljning, hantering av incidenter, ändringar och problem. Du är också ansvarig för relationen mellan verksamhet och IT.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig arbetslivserfarenhet från arbete med it lösningar såsom exempelvis it drift, systemförvaltning, nyutveckling och/eller kommersiellt arbete med leverantörsrelationer inom it.
  • har svenskt medborgarskap
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet från arbete med affärsmässig förvaltningsstyrning (PM3) och/eller projektmodellen XLPM.
Vi söker dig som har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Du ha lätt för att samarbeta med andra människor och verkar för att för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Som person drivs du av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Rollen kräver en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-12-31

Upplysningar

Rekryterande chef Per Lindqvist
0101257221

ST Håkan Engström
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman
0101257255

SACO Kristoffer Strömberg
0101231911
+ Läs mer om jobbet