Trafikverket · Publicerad 16 feb 2021

Som Teknisk Specialist ERTMS specifikation på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
De tekniska specialisterna är kärnan i vårt utvecklingsprojekt för det nya signalsystemet ERTMS och innebär att du arbetar aktivt med att stödja projektet med dina specialistkunskaper inom den moderna digitala signaltekniken.

Att jobba som specialist hos oss i ERTMS-projektet är både roligt som utmanande! Du arbetar med kravformulering, validering och tester för våra digitala system, samtidigt som det är en relationsskapande tjänst med många kontaktytor. I den här rollen kommer du även ha möjlighet att arbeta med utveckling och förbättring av Trafikverkets styrande och stödjande dokument.

Signalteknik inom ERTMS-projektet omfattar ett brett område med flera spännande inriktningar t.ex. kravställning, tester, validering/verifiering, analyser, utredningar, godkännandeprocess, säkerhetstyrning, tillförlitlighet etc. Inom ERTMS-projektet arbetar vi huvudsakligen med ERTMS, men även till viss del med det nuvarande ATC-systemet. Som specialist inom Specifikation är du med och lägger grunden till hur ERTMS i Sverige ska fungera i praktiken.

För rätt person kommer det finnas möjlighet att utvecklas till att bli expert för framtidens signalsystem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en civilingenjörs- eller högskoleingenjörsexamen om minst 180 hp (120p) eller annan teknisk utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flera års relevant och aktuell erfarenhet av arbete inom signal-, telekom, elektro-, eller datateknik
  • har minst 1 års relevant och aktuell arbetserfarenhet med kravformulering för specifikation av tekniska system som vi bedömer har likvärdig komplexitet som ERTMS
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
Det är meriterande om du
  • har specifik erfarenhet av kravformulering för signalsystem för tågtrafik, både i form av utformning av generiska regelverk, och/eller anläggningsspecifik kravställning
  • har erfarenhet i närtid av arbete med ERTMS, och då helst marksystemsdelen
Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det mycket viktigt att du har god samarbetsförmåga och kommunicerar väl i tal och skrift både på svenska och engelska. För att fungera bra i rollen bör du vara lösningsorienterad och prestigelös.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-16

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Wik
0101234165

ST Airi Larsson
0101236243

SEKO Per-Arne Utbult
0101232824

SACO Roxan Saleh
0101236222
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 mars 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Underkategori
PR & Kommunikation

Inga fler liknande jobb tillgängliga