Trafikverket · Publicerad Idag 00:00

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Testledare it Teknisk testare

Arbetsuppgifter
Som Testledare/teknisk testare på Trafikverket leder och styr du teknisk test inom ett uppdrag.

I arbetsuppgifterna ingår ledning och planering av tekniska testaktiviteter inom uppdraget såsom automatisering av test till test av integrationer och prestanda. Som en del av vissa uppdrag kan du komma att leda en grupp testare. I arbetet ingår analys och specificering av tekniska testfall, genomförande, utvärdering och uppföljning av test. Uppdrag kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag.
Vi arbetar med Visual Studio och Selenium för automatiserade tester. I prestandatest använder vi i dagsläget Visual Studio, Apica, Eggplant mm.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande kunskap och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av test inom systemutvecklingsområdet.

Vi söker dig med erfarenhet av teknisk test, exempelvis som testautomatiserare i projekt eller förvaltningsuppdrag. Du har erfarenhet av teknisk test i verktyg så som Visual Studio, Apica och Eggplant eller liknande. Du har erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och därmed stor förståelse för projektets alla faser från krav till driftsättning av lösningen.

Det är meriterande om du har certifiering inom test, erfarenhet av agilt arbetssätt och testdelarna inom Visual Studio ALM. Det är även meriterande med erfarenhet av systemutvecklingsarbete och har arbetat i komplexa testmiljöer med många integrationer. Arbetsuppgifterna kräver också god förmåga att uttrycka sig på svenska i tal och skrift samt att du även behöver god kunskap i engelska.

Som person är du strukturerad, noggrann, kvalitetsmedveten samt har förmåga att kunna prioritera och göra avgränsningar. Tjänsten innefattar samarbete med flera delar av organisationen och vi värdesätter gott samarbete.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2017-12-04

Upplysningar

Sektionschef Susanne Lindholm
010-123 4922

SEKO Sven-Gunnar Billman
010-125 7255

Saco Kjell Israelsson
010-125 7225

ST John-Åke Halldén
010-123 1409
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. I vårt uppdrag ingår också att bygga, underhålla och sköta driften av statliga vägar och järnvägar. Vi är samhällsutvecklare som planerar för helheten och vi ska skapa förutsättningar för ett effektivt transportsystem med säkra och miljöanpassade transporter - alla ska komma fram smidigt, grönt och tryggt. Vi är cirka 6 500 medarbetare och huvudkontoret ligger i Borlänge.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
4 dec
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Testare