Trafikverket · Publicerad 8 okt 2019

Arbetsuppgifter
Vi söker testledare på alla nivåer, både nyare och mer erfarna till olika typer av uppdrag.

I rollen som Testledare ingår ledning och planering av samtliga testaktiviteter inom uppdraget dvs. allt ifrån funktionella tester till tekniska tester. I testarbetet ingår analys och specificering av testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test. Du kommer att ingå i ett team som driver dagens och utvecklar framtidens transportsystem där du tillsammans med teamet har stora möjligheter att påverka och driva utvecklingen framåt. Uppdrag kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag och du kan också komma att leda en grupp testare.

Du kommer även att ha möjlighet att påverka och vidareutveckla våra arbetssätt för test. Vi arbetar i Microsoft-miljö mot TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio ALM.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har högskoleexamen om 180 hp med inriktning IT. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag.
Det är meriterande om du
  • har certifiering inom test.
  • har erfarenhet av agilt arbetssätt.
  • har erfarenhet av testdelarna inom Visual Studio ALM.
  • har erfarenhet av att skapa automatiska tester.
  • har erfarenhet från systemutvecklingsarbete och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer.
Som person är du kommunikativ, strukturerad och driven. Du trivs att samarbeta och kan ta en ledande roll när så behövs.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden.

Placeringsort: Borlänge, Göteborg.

Intervjuort: Borlänge

Urvalstest och arbetsprov kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-10-31

Upplysningar

Rekryterande chef David Forsberg
0101257116

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
31 okt 2019
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
3
Underkategori
Testare

Inga fler liknande jobb tillgängliga