Trafikverket · Publicerad 18 feb 2021

Som testledare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Som testledare kommer du att arbeta teambaserat i utvecklings- och förvaltningsuppdrag. Här får du möjlighet att arbeta strukturerat med kvalitetshöjande insatser inom krav- och testområdet. Hos oss får du vara med och påverka dagens och framtidens utveckling av systemstöd för användare internt i Trafikverket och samhället i stort. Arbetet präglas av samarbete och agila arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat att:
 • planera samtliga testaktiviteter inom de olika uppdragen, allt ifrån funktionella tester till tekniska tester och acceptanstester
 • utföra analys och specificering av krav och testfall, testgenomförande, utvärdering och uppföljning av test
 • vara acceptanstestledare, där du som testledare är stöd till verksamheten och leder arbetet med acceptanstester vid mottagande av IT-lösningar från externa leverantörer
 • ha en öppen dialog med systemanvändare och externa intressenter
Du får möjlighet vara med och påverka hur vi vidareutvecklar våra arbetssätt för test och om kravhantering. Vi arbetar i Microsoft-miljö med Azure DevOps/TFS (Team Foundation Server) och för testarbetet använder vi testdelarna inom Visual Studio.

Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Kvalifikationer
Vem är du? Som person är du en strukturerad och kvalitetsmedveten problemlösare som gillar utmaningar och nytänk. Att trivas i samarbeten och ha förmåga att lyssna in och vara lyhörd är egenskaper vi värdesätter i den här rekryteringen.

Vi söker dig som
 • har högskoleutbildning med inriktning IT om minst 180hp. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av testledning i projekt eller förvaltningsuppdrag
 • har erfarenhet av och därmed stor förståelse för systemutvecklingsprojekts alla faser
 • har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
Det är meriterande om du
 • har flerårig erfarenhet av systemutvecklingsarbete i flera delar av kedjan; kravställning, design, programmering, test och driftsättning
 • har erfarenhet från acceptanstestledning och test av system i komplexa testmiljöer med många integrationer
 • har certifieringar inom test och/eller krav
 • har erfarenhet av något av följande områden:
  • agilt arbetssätt
  • Azure DevOps / TFS
  • testdelarna i Visual Studio ALM
  • testautomation
  • kravarbete
Vi håller videointervjuer via Skype den 15, 18 och 19 mars.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-07

Upplysningar

Rekryterande chef Andreas Hägg
0101236825

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
7 mars 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga