Trafikverket · Publicerad 29 apr 2021

Trafikverket behöver stärka upp databasteamet med nya erfarna kollegor som vill vara med och bygga upp en ny databasgrupp! Vill du vara med och bygga upp vår databashantering gentemot säkerhetsfunktion, infrastrukturdriften och telekom?

Som databasadministratör på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Nu har du chansen att bli en av våra databasadministratörer i ett team som sköter drift av Trafikverkets olika databasmiljöer. Det i sin tur möjliggör Sveriges transportsystem. Arbetsuppgifterna innefattar drift, underhåll och säkerhetsrelaterat arbete och vi söker dig som vill vara med och bidra till framtidens databasadministration.

Du ingår i ett kvalificerat team som producerar tjänster med hög kvalitet inom området databas. Du kommer att arbeta självständigt med stort ansvar och ha dagliga kontakter med förvaltare och internationella leverantörer. Trafikverkets databasmiljöer omfattar bl.a. Oracle, PostgreSQL, MariaDB/MySQL, MSSQL och MongoDB m.fl. Databaserna körs till största del på Linuxplattform. Eftersom Trafikverket finns på olika platser i Sverige, så kan resor förekomma.

Kvalifikationer
Vem är du?

Som person är du en lagspelare och har god problemlösningsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har mycket god förmåga att självständigt driva dina arbetsuppgifter, ta initiativ och se vad som behöver göras utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi söker dig som
  • har dokumenterad erfarenhet som DBA
  • har goda kunskaper inom MySQL/MariaDB och/eller PostgreSQL
  • har kunskap om Linuxadministration
  • har en eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt motsvarande kompetens förvärvat genom flerårig arbetslivserfarenhet
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du har
  • dokumenterad erfarenhet av Oracle, MSSQL och/eller MongoDB
  • erfarenhet av drift i kritiska driftmiljöer med höga tillgänglighetskrav tex inom bank, sjukvård, infrastruktur eller annan kritisk 24/7 verksamhet vi bedömer likvärdig
Tjänsten kommer att innefatta beredskapstjänstgöring

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-05-19

Upplysningar

Rekryterande chef Björn Wesström
0101234299

SEKO Tony Ridderstedt
0101257441

SACO Kjell Israelsson
0101257225

ST Magnus Hedström
0101232828
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
19 maj 2021
Ort
Borlänge
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga