Trafikverket · Publicerad 25 mars 2021

Som utredare belagd väg på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och bidra till framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Nu söker enheten "Tillgångsförvaltning Väg och Väganordning" en Utredare Belagd väg.

Som Utredare Belagd Väg är du ansvarig för utredningar och genomförande av analyser för det belagda vägnätet inkl vägkropp. I rollen bidrar du till utvecklingen och verksamheten kring system för tillståndsbedömning på det belagda vägnätet. Du ansvarar för att leda olika projekt. Du tar fram underlag och rapporter samt redovisningar till verksamhet, såväl inom som utanför Trafikverket. Du ställer krav och följer upp leveranser så att distrikt och konsulter levererar enligt våra behov. Tjänsten innebär ett samarbete med projektledning på distriktet, anläggningsspecialister och specialister inom andra näraliggande teknikområden såsom bergteknik, hydrologi och geoteknik etc.

I arbetsuppgifterna ingår även att:
 • assistera/leda arbetet med implementering av arbetssätt gällande befintliga och kommande strategier för tillgångsförvaltning, LCC, LCA, val av åtgärder etc
 • planera, genomföra, analysera och följa upp tillståndet i anläggningen på både kort och lång sikt
 • ta fram, redovisa och föredra analyser och resultat i olika sammanhang såväl internt som externt
 • delta i verksamhetens förvaltning och att medverka i utveckling av system för tillståndsbedömning, projektens genomförarande samt återrapportering
 • vara förvaltare av analyssystem för belagda vägar
 • analysera och kvalitetssäkra insamlad tillståndsdata
 • vara projektledare för FOI och verksamhetsnära utvecklingsprojekt
Då vi arbetar nationellt och har ett stort geografiskt område är resor ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Kvalifikationer
Du har en god analytisk förmåga och ser utveckling och utvärdering av olika handlingsalternativ som en naturlig del av arbetet. Tjänsten innebär många interna och externa kontakter, därför är det viktigt att du är tydlig i din kommunikation och att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du har ett eget driv där du tar ansvar för att strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter. Att leda, styra och fördela arbete ser du som en självklar del i din roll. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som
 • har civilingenjörsutbildning med minst 180hp med inriktning mot anläggnings byggande eller samhällsbyggnad alternativt annan utbildning tillsammans med relevant erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbete med analys av det belagda vägnätet med inriktning på beräkningar och analyser av prognoser, tillståndsutveckling, LCC och LCA av vägkonstruktioner
 • har erfarenhet av att arbeta med analyssystem som dTims, HDM4 eller liknande analyssystem
 • har mycket goda kunskaper i Office-programmen
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som på engelska
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har god kännedom om trafikverkets underhållsstandard för belagd väg och har tillämpat PMSv3
 • har dokumenterad kompetens inom projektledning gällande utredningar av teknisk karaktär
 • har erfarenhet om effektsamband både från tekniskt och samhällsekonomiska modeller
 • har erfarenhet av att hantera och analysera tillståndsdata
Möjlig placeringsort är: Borlänge, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Kristianstad och Luleå.

I denna rekrytering kan tester vara en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-04-21

Upplysningar

Rekryterande chef Jan-Erik Lundmark
0101239328

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 apr 2021
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga