Trafikverket · Publicerad 17 sept 2019

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter
I rollen som utredare inriktning robusthetsanalys järnväg ligger huvudfokus på att analysera robustheten i järnvägssystemets signalsystem. De faktiska uppgifterna som du kommer att arbeta med är att sammanställa och analysera material inom de teknikområden som enheten ansvarar för och då främst med signal och trafikantinformation. Du arbetar med ständiga förbättringsförslag och lösningar inom de teknikområden som vi ansvarar för samt arbetar aktivt för att bidra till den digitaliseringsresa vi på enheten och Trafikverket står inför. Med tiden visar det sig om du ska ta dig an svårare tekniska problemställningar och grotta ner dig i detaljer eller om du trivs bättre i rollen som generalist med en bredd i de problemställningar du ställs inför.

#LI-DNI

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
  • har dokumenterad arbetslivserfarenhet av robusthetsanalyser inom järnvägssystemet
  • har arbetslivserfarenhet från järnvägssystemets signalsystem
  • har arbetat med systemstödet LUPP
  • har körkort för personbil
Du som utredare kommer att ställas inför svåra arbetsuppgifter och för att lyckas i rollen behöver du på ett självständigt och initiativtagande sätt se vad som behöver göras och agera därefter. Du kommer att arbeta med problemställningar som ställer krav på din analysförmåga. I rollen behöver du veta vem/vilka inom enheten eller organisationen som du behöver vända dig till och det ställer krav på din förmåga att kommunicera, samarbeta samt samverka med enskilda individer och/eller grupper. Ditt sätt att arbeta på gynnar alla parter på bästa sätt och du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

#LI-DNI

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-09-24

Upplysningar

Rekryterande chef Jan Toröd
0101231108

SACO Jonas Sjöholm
0101238380

ST Stefan Kratz
0101241783

SEKO Urban Haglund
0101241702
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
24 sept 2019
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
2
Yrkesområde
Administration

Inga fler liknande jobb tillgängliga