Trafikverket · Publicerad 7 sept

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.
Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Arbetsuppgifter
I rollen som utredningsledare ansvarar du för att ta fram beslutsunderlag och självständigt planera, organisera och genomföra utredningar och projekt av komplex karaktär.

Arbetsuppgifterna innefattar utredningar där flera olika aspekter ska vägas samman och som berör flera områden eller delar av Trafikverket. Detta innebär att du leder projekt i form av utredningar och regeringsuppdrag kopplat till enhetens ansvarsområden miljöledning, klimat, vatten, landskap, material och kemiska produkter samt fordon och bränslen. Projekt och aktiviteter du driver syftar till framdrift av riktade miljöåtgärder, miljörapportering och uppgifter kopplat till Trafikverkets miljökrav och miljöledningssystem.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 240 hp med inriktning miljö, teknik eller naturvetenskap. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har några års erfarenhet inom projektledning och processledning av komplex karaktär
  • har erfarenhet inom minst ett av enhetens ansvarsområden
  • har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av miljö- eller kvalitetsledningsarbete.
Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-23

Upplysningar

Rekryterande chef Petter Åsman
0101240069

SEKO Charlotte Olsson
0101231103

ST Jerk Wiktorsson
0101231104

SACO Bertil Magnusson
0101235809
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga