Trafikverket · Publicerad 4 dec 2019

Arbetsuppgifter
Som verksjurist kommer du arbeta nära verksamheten och löpande ge expertråd till chefer och medarbetare inom det entreprenadrättsliga området. Du har grunderna inom entreprenadjuridik men du får möjligheten att utvecklas och växa in i rollen och bli en expert. Du kommer att arbeta nära kollegor, likt ett mentorskap, för att på sikt kunna arbeta självständigt med följande
  • upprätta avtal, yttranden och andra juridiska dokument
  • hantera krav i samband med tvister både i domstol samt vid förhandlingar utom rätta
  • säkerställa ett enhetligt juridiskt synsätt och juridisk hög kvalitet i Trafikverkets verksamhet
Som jurist på Trafikverket skapar du ett mervärde med din juridiska spetskompetens inom entreprenadrätten. Du får möjlighet att använda dina kunskaper i omfattande och komplexa projekt som har stor betydelse i samhället.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har en juristexamen om minst 270hp (180 p)
  • har 1-2 års erfarenhet av juridiskt arbete inom det entreprenadrättsliga området
  • kan uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt
  • har körkort för personbil
Du har en god problemlösningsförmåga, där du både har helhetssyn och är öppen för alternativa lösningar. Du är en duktig rådgivare som är serviceinriktad och gärna delar med dig av dina kunskaper. Du är ansvarstagande och prioriterar självständigt mellan dina arbetsuppgifter.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

För att ha en rättvis och diskrimineringsfri rekryteringsprocess använder vi oss av urvalstester. Om du går vidare till nästa steg, kommer du få testlänkar till din mail kring den 17 december.

Trafikverket samarbetar med andra arbetsgivare i Dalarna gällande medflyttarfrågor, detta genom Rekryteringslots. Mer information om detta hittar du på www.rekryteringslots.se

På Trafikverket är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska kunna göra Sverige närmare. Vi har en central juristavdelning som ger fullservice till hela Trafikverket i hela landet. Till exempel driver juristerna ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. Vårt arbete omfattar allt från förvaltnings- och entreprenadrätt till miljö- och skadeståndsrätt, men även mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-16

Upplysningar

Rekryterande chef Marie Söderström
0101234065

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Anders Stoor
0101236356

ST Anna Andersson
0101231412
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
16 dec 2019
Ort
Borlänge
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Juridik

Inga fler liknande jobb tillgängliga