Attendo Sverige AB · Publicerad 15 apr 2021

Attendo är Nordens största privata omsorgsföretag med över 700 verksamheter och drygt 25 000 medarbetare i Sverige, Finland och Danmark. Vi har under 35 års tid utvecklat individanpassad omsorg med hög kvalitet. Verksamheten består av äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg.

Läs mer om Attendo på https://www.attendo.se/

Vi erbjuder en spännande roll där du får möjlighet att leda arbetet med att attrahera och utveckla medarbetare i en entreprenöriell organisation. Som del av ledningsgruppen har du stora möjligheter att vara med och forma framtidens omsorg tillsammans med ett engagerat team.

Uppdraget
Vi söker nu HR-chef till Attendos verksamhet i Skandinavien. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att leda och utveckla Attendos HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Andelen äldre i samhället väntas öka kraftigt de närmaste åren, vilket ställer nya krav på omsorgens aktörer. HR-arbetet behöver utvecklas för att möta morgondagens möjligheter och förändrade arbetssätt.

HR-enheten ansvarar för helheten inom kompetensförsörjning med syfte att utveckla Attendo som en attraktiv arbetsgivare. Arbetet innebär också att agera som ett kvalificerat chef-/ledarstöd och implementera olika program för att stärka och utveckla dagens och framtidens chefer och medarbetare. Vi arbetar värderingsstyrt och HR har en viktig roll när det gäller att forma och driva en öppen och kundorienterad företagskultur. I rollen ingår också att arbeta med policys och riktlinjer, ansvara för befintliga systemstöd samt att initiera och implementera nya verktyg som skapar nytta för medarbetare och chefer. Genom kostnadseffektiva och moderna arbetssätt bidrar vi till att hushålla med samhällets resurser.

Du ingår i Attendo Skandinaviens ledningsgrupp och rapporterar till Ulrika Eriksson som är VD och Affärsområdeschef, med placering i Stockholm/Danderyd. Tillsammans med ett HR-team på nio personer arbetar du mot mål som skapar värde för hela organisationen, för våra kunder, närstående och samhälle.

Vem är du?
Du har flera års erfarenhet av brett kvalificerat HR-arbete inom en större organisation med ansvar för helheten. Du har mångårig ledarerfarenhet och kommer troligen från en större personalintensiv organisation.

Du har erfarenhet av förändringsledning och är van att agera stöd i alla typer av chefs- och ledarskapsfrågor.

Hur digitaliseringen kan främja och bidra till högre kvalitet, effektivitet och engagerade medarbetare är frågor som intresserar dig.

Du har erfarenhet av att leda team som har helhetsansvaret för att utveckla medarbetarresan för stora organisationer - allt från att attrahera, rekrytera, introducera, utveckla och behålla medarbetare.

Du har stor erfarenhet av att arbeta med olika kollektivavtal, och har ansvarat för fackliga förhandlingar med gott resultat.

Du har en relevant akademisk utbildning inom tex HR, ekonomi, juridik eller motsvarande.

Dina egenskaper präglas av
Du är en kommunikativ ledare med stark förmåga att skapa förtroende och tillit. En motiverande engagerade chef.

Du tar initiativ, kommer med nya idéer och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Stabilitet, trygghet och mod kopplat med hög integritet - empati och resiliens är viktiga egenskaper för att nå framgång i denna roll.

Vi erbjuder
En roll med stor frihet och stort ansvar i en organisation med engagerade medarbetare och en möjlighet att verkligen kunna göra skillnad och påverka framtidens omsorg! En kultur som är entreprenöriell och präglas av ett arbetsklimat med högt i tak och en stark tro på varje individs förmåga och bidrag till helheten.

Attendos vision är ”att stärka individen” vilket innebär att vi ser, stödjer och stärker varje människa. Vi vill att alla ska kunna leva ett självständigt och meningsfullt liv. Vårt arbete utgår från våra värderingar - omtanke, engagemang och kompetens.

Ansökan senast 28 april, intervjuer sker löpande, vi ser fram emot ditt intresse! För frågor kring tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Stina Nord 073-654 52 57 / Fredrika Schartau 070-510 71 30.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
28 apr 2021
Ort
Danderyd
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
HR & Personal
Underkategori
Personalchef

Inga fler liknande jobb tillgängliga