Danderyds kommun · Publicerad 19 okt

Miljö- och stadsbyggnadskontoret arbetar med bygglov, byggkontroll, mätning, kartor, Gis- och miljösamordning, samt miljö- och hälsoskyddsfrågor, på uppdrag av miljö- respektive byggnadsnämnd och kommunstyrelse. Vi sitter i Mörby Centrum, 15 minuter från T-centralen. Vi söker nu en avdelningschef som ska leda miljöavdelningen med nio kompetenta miljöinspektörer. Miljöavdelningen arbetar med tillsyn och kontroll av verksamheter inom kommunen. Avdelningen bevakar miljö- och hälsoskyddsfrågorna redan i stadsbyggnadsprocessen och svarar på remisser.

Arbetsuppgifter

Som miljöchef har du personalansvar, budgetansvar och leder och fördelar arbetsuppgifterna inom avdelningen. Du ser till att avdelningen utvecklar god service till invånarna och effektiva rutiner. Du ansvarar för att avdelningens ärenden, tjänsteutlåtanden och utredningar genomförs på bästa sätt. Miljöchefen ingår i ledningsgruppen för Miljö- och stadsbyggnadskontoret tillsammans med bygglovchef, kart- och mätchef, stabschef samt miljö- och stadsbyggnadsdirektören.
Du kommer även att handlägga egna ärenden, tex remisser och tjänsteutlåtanden.

Utbildning/erfarenhet

Vi söker dig med relevant utbildning inom miljö- och hälsoskydd. Du är bekväm med miljöjuridik och har erfarenhet som miljöinspektör.
Tidigare ledarerfarenhet är meriterande men viktigast är dina ledareregenskaper. Som ledare är du en förebild som genom ett tydligt, kommunikativt och engagerat ledarskap bidrar till en trygg och effektiv organisation. Integritet och förmåga att skapa professionella och förtroendefulla relationer med dina medarbetare är viktiga egenskaper för att kunna driva och utveckla verksamheten och lyckas i detta uppdrag!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen cirka en mil norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar samt storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1650 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt bidra genom sitt uppdrag till kommunens utveckling.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga