Euro Accident · Publicerad 16 juni 2020

Vill du arbeta på ett försäkringsbolag där fokus ligger på hälsa och hållbarhet? Lockas du också av att komma till ett bolag i stark tillväxt med högt förtroende på marknaden? Om du dessutom söker en roll inom redovisning som präglas av ledarskap, att bidra med kompetens i det operativa arbetet, samt leda processer ska du söka rollen rom Redovisningschef till Euro Accident!

Detta söker vi
Vi letar efter dig som har erfarenhet av att arbeta med redovisning i en komplex, regelstyrd verksamhet - företrädesvis från bank eller försäkring. Rollen innebär att du kommer ha ett övergripande ansvar för den löpande redovisningen, samt överse att boksluten upprättas i enlighet med gällande regelverk (IFRS), normer och standarder på ett effektivt sätt. Stort fokus i rollen kommer också vara att driva arbetet framåt på ekonomiavdelningen, samt att utveckla såväl dina medarbetare som processer och rutiner.

Du kommer att ha personalansvar för 5 personer varav några av dem är placerade på Euro Accidents kontor i Växjö. Själv kommer du att arbeta från huvudkontoret i Danderyd, Stockholm (alternativt Växjö, om du skulle föredra det) och rapportera till bolagets Ekonomichef.

Dina arbetsuppgifter
  • Övergripande ansvar för den löpande redovisningen, bokslut samt skatter och deklarationer
  • Rapportering internt och till myndigheter
  • Stor delaktighet i bolagens årsredovisningar
  • Sätta mål för gruppen, skapa delaktighet och förankring samt driva utveckling och uppföljning under året för att nå dem
  • Aktivt leda och driva olika kvalitets- och förbättringsarbeten
  • Genomföra kontroller enligt bolagets kontrollsystem
  • Driva utveckling och stötta teamet i redovisningsfrågor
Din profil
För att passa för rollen ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Troligtvis har du efter studierna gedigen erfarenhet av att arbeta med kvalificerad redovisning i komplexa bolag. Att du är kunnig och har erfarenhet av IFRS är ett krav. Det är starkt meriterande om du har arbetat inom bank eller försäkring tidigare. Du behöver inte ha haft formellt personalansvar tidigare, men det är positivt om du har någon form av ledarerfarenhet. Då du kommer ha kontaktytor utanför Sverige är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
Som person är du duktig på att klara av att arbeta mot skarpa deadlines mot både myndigheter och ägare. Du förstår vikten av att se till att både du själv och ditt team levererar på ett strukturerat och kvalitetssäkrat sätt. Vi ser att du har en hög drivkraft till att utveckla och komma med förslag på förbättringar och effektiviseringar, samtidigt som du också har förmågan att sätta det i praktik och genomföra. Slutligen, då Euro Accident är en organisation i stark tillväxt är det viktigt att du kan vara anpassningsbar till förändringar och framförallt trivs i en sådan miljö.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Euro Accident med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Euro Accident är ett svenskt livförsäkringsbolag med 1,5 miljarder kronor i årlig premievolym, 350 000 försäkrade fördelade på 35 000 företag och över 240 medarbetare på kontor i Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Oslo, Stockholm, Växjö och Örnsköldsvik. Med visionen om en trygg och frisk värld bidrar Euro Accidents försäkringar till att nordiska företag har hållbara medarbetare som kan arbeta och hantera sin tillvaro. Euro Accidents försäkringar distribueras av försäkringsförmedlare och partners till företag och deras medarbetare. Läs gärna mer på euroaccident.se
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Danderyd
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga