Euro Accident · Publicerad 17 juni 2020

Euro Accident är ett svenskt livförsäkringsbolag med 1,5 miljarder kronor i årlig premievolym, 350 000 försäkrade fördelade på 35 000 företag och över 240 medarbetare på kontor i Göteborg, Köpenhamn, Malmö, Oslo, Stockholm, Växjö och Örnsköldsvik. Med visionen om en trygg och frisk värld bidrar Euro Accidents försäkringar till att nordiska företag har hållbara medarbetare som kan arbeta och hantera sin tillvaro. Euro Accidents försäkringar distribueras av försäkringsförmedlare och partners till företag och deras medarbetare. Läs gärna mer på euroaccident.se

Vill du arbeta på ett försäkringsbolag där fokus ligger på hälsa och hållbarhet? Lockas du även av att komma till ett bolag i stark tillväxt med högt förtroende på marknaden? Om du dessutom vill ta steget till, eller trivs med att ha en central roll som specialist inom redovisning ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi
Euro Accident växer och ska nu utöka sin ekonomifunktion med en Redovisningsspecialist. För tjänsten söker vi dig som har erfarenhet av att arbeta med komplexa redovisningsfrågor i en regelstyrd verksamhet. Som Redovissningsspecialist kommer du att ha ett tätt samarbete med Euro Accidents Redovisningschef och ni kommer tillsammans ansvara för att säkerställa effektiv och korrekt redovisning i enlighet med gällande regelverk (IFRS). Du kommer även att ha en viktig roll i att både driva och delta i diverse projekt samt löpande processutveckling och effektiviseringsarbete. Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor och samtidigt agera expert, stöd och bollplank till berörda delar av verksamheten.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Danderyd och du kommer att rapportera till Euro Accidents Redovisningschef.

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten är bred och varierad men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:
  • Vara ett stöd för redovisningschefen i komplexa redovisningsfrågor
  • Leda årsredovisningsarbetet
  • Rapportera internt samt till myndigheter
  • Hålla dig à jour med aktuell information och förändringar i gällande regelverk (IFRS) samt ansvara för att implementera justeringar
  • Vara delaktig i eller driva koncernredovisning och konsolidering enligt IFRS
  • Kvalitetsgranska redovisningen samt säkerställa effektiva och strukturerade processer
  • Vara delaktig i arbetet med Solvens II
  • Ha kontakt med externa intressenter, såsom myndigheter och revisorer
  • Stötta och utbilda personal internt samt ta fram dokumentation av regler, policys och mallar
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi i kombination med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har troligtvis arbetat i en liknande roll, som konsult eller som revisor med fokus på granskning och rådgivning i finansiella bolag. Har du tidigare arbetat inom bank, finans, försäkring eller i ett börsnoterat bolag är det starkt meriterande. Gedigen kunskap och erfarenhet av IFRS är ett krav. Vidare har du god systemförståelse och är van användare av Excel. Då Euro Accident har verksamhet både i Sverige och utomlands ser vi helst att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

Du som person
För att trivas i tjänsten är du en strukturerad och kvalitetsmedveten person med högt detaljfokus. Du har god analytisk förmåga och trivs med komplexa uppgifter av varierande karaktär. Du är van att arbeta mot deadlines och inser vikten av att planera din tid och arbeta strukturerat. Du trivs i samarbetet med andra och strävar efter att bidra med din kunskap och kompetens där du kan. Du är initiativtagande och kommer gärna med förslag på förbättringar och effektivisering. Slutligen befinner sig Euro Accident i tillväxt och det är därför viktigt att du har en flexibel inställning och trivs i föränderliga miljöer där du får möjlighet att vara med och påverka.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Euro Accident med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-44 55 014 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Redovisning, Redovisningsekonom, Redovisningsspecialist, bank, finans, försäkring.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Danderyd
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Redovisningsekonom

Inga fler liknande jobb tillgängliga