Försvarsmakten · Publicerad 12 mars

Har du gedigen erfarenhet av ledarskap? Är du van att leda andra chefer? Tycker du om att arbeta i en föränderlig miljö? Då kanske du är vår nya chef!

Markverkstäder är en enhet inom Försvarsmakten med ca 750 medarbetare och växer. Vi finns på 21orter i landet och har totalt en omsättning på drygt 750 MSEK. Vi genomför underhåll och reparationer på armémateriel, flygbasmateriel, genomför tillverkning i små serier, levererar systemstöd i internationell miljö och demonterar och skrotar avvecklad försvarsmateriel.

Ditt arbete som verkstadschef
Som chef arbetar du för att klara resultatkraven för verksamheten genom hög beläggning och effektivitet. Du inför arbetsmetoder som leder till förbättringar på ett affärsmässigt sätt.

Exempel på arbetsuppgifter
  • Leda, motivera och utveckla verksamheten på ett affärsmässigt sätt
  • Produktion- budget- och arbetsmiljö-ansvar
  • Initiera och medverka till samverkan mellan Försvarsmakten och andra aktörer. Följa upp aktiviteter, projekt och resultat med syfte att skapa förutsättningar och säkerställa underlag för hög produktionsbeläggning över tid
Arbetets fokus ligger på att leda och förbättra den dagliga produktionen så att den drivs effektivt och utvecklas. Markverkstäderna växer i omfattning och mycket arbete består av att skapa nya arbetsformer med införandet av nya verktyg såsom; affärssystem SAPoch handburen dator för alla mekaniker, för att stärka leveransförmågan. Vidare etablerar du ett chefskap med tydligt resultat och arbetsgivaransvar som lever upp till FM ställd standard och kan svara för att verksamheten klarar kraven enligt Verksamhetsledningssystem (VHL) och ISO 9001. Du kommer även att ingå i enhetens ledningsgrupp.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom verkstadsproduktion i ledande befattning med produktions- och arbetsgivaransvar. Vidare har du erfarenhet av förbättringsarbete, t.ex. Lean, samt grundläggande kunskaper inom kvalitetssystem och systematisk arbetsmiljöarbete.

Du besitter lägst avslutad gymnasieutbildning, teknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenhet av arbetsgivaren bedömd likvärdig.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Det är viktigt för oss att du är en person som kan leda och motivera dina medarbetare, genom engagemang och delaktighet, för att nå uppsatta mål. Du är initiativrik och sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med och genom andra. Du planerar, organiserar, och proriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du har förmågan att se, möta och utveckla vår leveransförmåga till kunden ur ett strategiskt perspektiv.

Meriterande
  • Erfarenheter både från civil underhållsproduktion samt Försvarsmakten
  • Förhandlingsvana
  • Kunskaper om lagar och förordningars påverkan i underhållsproduktion
  • Kunskaper och erfarenheter om LEAN och dess principer
Personliga egenskaper

Vi söker en kommunikativ ledare som motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du är strategisk och har förmåga att se helheten. Som chef inspirerar du dina medarbetare, lyssnar och relaterar på ett lyhört sätt. För att klara jobbet hos oss behöver du vara beslutsam och kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten innebär resor.

Vi välkomnar såväl civila som militära sökanden. Vid frågor ber vi dig kontakta Per Öster, 072-351 19 42 eller Roger Svensson 070- 546 84 29

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga