Försvarsmakten · Publicerad 12 okt

Göta ingenjörregemente (Ing 2) söker en kundmottagare till Tekniska avdelningen med placering i Eksjö.

Ing 2 upprättar från och med 2019-01-01 en ny enhet, Logistikenheten, som skall ansvara för huvudelen av logistikstödet till Eksjö Garnisons ingående delar. Under denna enhet finns den Tekniska avdelningen. Befattningen som kundmottagare är nytillkommen i syfte med att fungera som ett verksamhetsstöd till Försvarsmaktens förband och garnisoner.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kundmottagare arbetar du tillsammans med andra i en kundmottagning vid Tekniska avdelningen med att ta emot kunder och administrera deras underhållsbehov till beställningar. Du kommer att vara delaktig i arbetet med planering, beredning och återrapportering av underhållsproduktion mot Försvarsmaktens verkstäder och besiktningsenhet samt civila underleverantörer. Löpande kontakter med kunder och brukare av materiel ingår.

I din roll stödjer du kunder med enklare felsökning och avhjälpande underhåll främst avseende fordon samt biträder vid frågor och utredningar avseende teknisk tjänst. Vidare tar du emot och lämnar ut materiel till kund samt företräder dem gentemot olika underhållsleverantörer. Du medverkar även i kundmottagningens arbete med underhållsplanering och prioriteringar samt svarar för att boka tider vid verkstäder och planering av transporter till och från verkstäder.

Som kundmottagare ska du vara beredd att stödja övriga arbeten inom Tekniska avdelningens ansvarsområde så som drift av spol- och vårdanläggningar och underhåll av materiel.

Kvalifikationer
 • Vi söker dig som har fullgjord gymnasieutbildning med inriktad mot fordonsteknik eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Du kan utrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift, samt innehar goda datakunskaper med kunskaper i MS Officepaketet
 • B-körkort
Meriterande
 • Att du idag jobbar eller har jobbat som kundmottagare inom fordonsbranschen eller arbetat som fordonsmekaniker/reservdelsman tidigare
 • Erfarenhet av Försvarsmakten.
 • Kunskaper i/erfarenhet av systemen SAP/ PRIO/LIFT
 • Körkort C och CE
Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående och har förmåga att skapa goda kontakter. Du har god samarbetsförmåga, är lojal och serviceinriktad. Vi söker dig som visar på ett gott omdöme och kan med lätthet ställa om ditt fokus och anpassa dig i en föränderlig miljö.

Övrigt
 • Tjänsten gäller tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning.
 • Tillträde enligt överenskommelse.
 • Bifoga CV och ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för tjänsten.
 • Sista ansökningsdag är 11 november.
Kontaktperson:

Mattias Lagerqvist, Chef Logistikenheten.

0381-18131, mattias.lagerqvist@mil.se

Frågor om rekryteringsprocessen:

Jessika Lingmerth, HR-Generalist.

0381-185 65, jessika.lingmerth@mil.se

Fackliga representanter nås via växeln, 0381-180 00

SACO: Kajsa Bonta

SEKO: Matz Felix

OFR/O: Jonas Larsson

OFR/S: Carola Blomdahl

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet