Försvarsmakten · Publicerad 20 sept

Ledningspluton ansvarar för 21. Ingenjörbataljonens ledningsstöd och har bland annat till uppgift att upprätta tekniskt avancerade sambandssystem, upprätta fältgrupperad ledningsplats samt stödja bataljonchefen med främre ledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som soldat vid ledningspluton arbetar du i händelsernas centrum. Under gruppchefen kommer du att ansvara för upprättandet av bataljonens ledningsplats. Ledningsplatsen är den gruppering som chefer leder militära förband ifrån och denna kan befinna sig såväl i djupaste skog som i bebyggelse. Detta kan ske i tält, särskilda containrar eller inomhus. Gruppen ansvarar för att upprätta olika typer av sambandsystem. Arbetsuppgifterna är av såväl fysisk som teknisk karaktär och ställer höga krav på dig som soldat att kunna ta eget ansvar för uppgiftens lösande.

Exempel på arbetsuppgifter.
 • Vara förare på tung terränglastbil och personterrängbil med släp.
 • Upprätta och betjäna bataljonens huvudledningsplats i fält.
 • Försvara egen arbetsplats.
 • Agera signalist och stabsassistent i bataljonens stridsledning.
 • Delta på utbildningar och övningar i hela riket.
Anställningen: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Lön: Individuell lönesättning. Lägsta ingångslön 18000kr.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd militär grundutbildning (Värnplikt/GMU)
 • Godkänd i Svenska A/1, Matematik A/1, Engelska A/5 från gymnasiet.
 • Godkänd fysisk förmåga enligt Försvarsmaktens fysiska standard.
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • Genomförd värnplikt/tjänstgöring i sambandsbefattning.
 • C-körkort
 • Förarbevis tung lastbil
 • Civil utbildning/kompetens inom radio, radiolänk, kommunikation
Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Militärt vitsord med referenser
Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Sista ansökningsdag: 2016-10-30

Upplysningar om tjänsten lämnas av: 1.sg Jonas Hultgren, 072-1650695, jonas.r.hultgren@mil.se

Fackliga representanter:

Jonas Larsson, OF Eksjö
0381-180 42
jonas.a.larsson@mil.se

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet
0381-186 00
carola.blomdahl@mil.se

Irené Ström, SEKO
070-8218501
sekoforsvar-eksjo@mil.se

Cecilia Ragnarsson, SACO
0381-18075
cecilia.ragnarsson@mil.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga