Försvarsmakten · Publicerad 20 sept

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som heltidsanställd Maskinsoldat är dina uppgifter, förutom den ordinarie soldattjänsten att framföra och arbeta med arbetsmaskiner så som hjullastare, grävmaskiner, lastbilar, grävlastare mm. Tjänsten är mycket omväxlande och ställer stora krav på den enskildes initiativförmåga då det inte är helt ovanligt att man uppträder som enskild soldat. Du som person måste kunna förstå helheter samt vara flexibel då vi verkar i en mängd olika konstellationer. Plutonen består idag av en grupp kontinuerligt anställda soldater men kommer i framtiden utökas av ett antal grupper med tidvis anställda soldater. Plutonen har en historik av att vara mycket eftertraktade nationellt såväl som internationellt.

Anställningen: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Lön: Individuell lönesättning. Lägsta ingångslön 18000kr.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd militär grundutbildning (Värnplikt/GMU)
 • Godkänd i Svenska A/1, Matematik A/1, Engelska A/5 från gymnasiet.
 • Godkänd fysisk förmåga enligt Försvarsmaktens fysiska standard.
 • Behärskar engelska i tal och skrift
 • B-körkort
Meriterande kvalifikationer:
 • Körkort C/CE
 • Militärt förarbevis
 • Övriga militära utbildningar
 • Erfarenhet från entreprenadbranschen
Personliga egenskaper: Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du fungerar väl under press, har en god samarbets-, problemlösnings, och organisationsförmåga samt god fysik.

Dokument att bifoga ansökan:
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
 • CV med referenser
 • Gymnasiebetyg
 • Militärt vitsord med referenser
Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer, fysiska tester och läkarundersökning.

Sista ansökningsdag: 2016-11-13

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Lt Jacob Floberg, 0766-347194, jacob.floberg@mil.se

Fackliga representanter:

Jonas Larsson, OF Eksjö
0381-180 42
jonas.a.larsson@mil.se

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet
0381-186 00
carola.blomdahl@mil.se

Irené Ström, SEKO
070-8218501
sekoforsvar-eksjo@mil.se

Cecilia Ragnarsson, SACO
0381-18075
cecilia.ragnarsson@mil.se

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga