Försvarsmakten · Publicerad 27 dec 2019

Har du några års erfarenhet i en ledande befattning inom verkstadsproduktion? Har du teknisk eller verkstadsteknisk bakgrund? Är du en ledare med helhetssyn och förmåga att entusiasmera och motivera? Då kan du vara den sektionschef vi söker till Eksjö.

Om enheten
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter till att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Du tillhör Markverkstad Öst som är en enhet inom Försvarmaktens tekniska skolor, FMTS, med ca: 65 medarbetare. Vi bedriver verksamhet i Eksjö, Kvarn och Malmen.

Markverkstäderna har även auktorisation för ISO 9001 och tryck ISO 17020.

Sektionen består av Garnisonslager (GL), Ammunition/Minröjning och Teknik. GL hanterar reservdelsförsörjning samt gods och lagerhantering med tre reservdelsmän samt en lagsamordnare. Ammunition/Minröjning hanterar huvudsakligen reparationer och tillsyn av ammunitions- och minröjningsmateriel med fem anställda tekniker. Teknik, med två teknikhandläggare, arbetar som kunskapsbas och tekniskt stöd till produktionen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder och fördelar det dagliga arbetet inom sektionen.

Förutom ansvaret för att följa upp produktionen och det ekonomiska resultatet så ingår personal- och arbetsmiljöansvar för ca 11 medarbetare. Du motiverar medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt att driva förbättrings- och förändringsarbete inom sektionen.

Arbetets fokus ligger på att den dagliga produktionen drivs effektivt och utvecklas. Du har ett tydligt resultatansvar och ansvar för att verksamheten klarar kraven enligt Markverkstädernas verksamhetsledningssystem och andra certifieringar.

Som chef företräder du myndigheten enligt Försvarmaktens värdegrund med ledorden öppenhet, resultat och ansvar. Du har ett verksamhets-, arbetsgivar- och ekonomiskt ansvar samt är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Kvalifikationer
  • Dokumenterad erfarenhet av liknande tjänst i ledande befattning med resultat-, produktions-, personal- och arbetsmiljöansvar.
  • Lägst avslutad treårigt gymnasium med verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • God datarvana i Officepaketet
  • Mycket god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort
Meriterande
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll i Försvarsmakten.
  • Erfarenhet inom SAP
Personliga egenskaper
Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Som person är du serviceinriktad, strukturerad, självgående samt har en ekonomisk medvetenhet. Du ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och skapar genom ditt ledarskap delaktighet. Du främjar samarbete inom och mellangrupper/enheter och för en dialog om uppgiften med dina medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och som en del i urvalsarbetet kan tester komma att genomföras.

Övrigt
Placeringsort är Eksjö. Resor förekommer i tjänsten.

Tjänsten är en civil befattning som inleds med 6 månaders provanställning.

Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om befattningen
Chef Mv Öst, Niklas Karlsson tfn 073-442 84 34.

Fackliga företrädare
kontaktas via växel 035-266 20 00.

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Gerard Woll

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga