Xylem, Inc. · Publicerad 24 mars 2020

Arbetsmiljö specialist

På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Produktionssiten i Emmaboda, med sina 110 000 m2, är den största siten inom Xylem-koncernen och består idag av cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning till färdig produkt. På siten finns förutom kärnverksamheten inom produktion, även distributionscenter, finansavdelning, IT, HR med mera.

På Xylem prioriteras säkerhet och god arbetsmiljö högst upp på agendan. Vi arbetar för att ständigt förbättra vårt systematiska arbetsmiljöarbete och är certifierade enligt OHSAS18001.
Det systematiska arbetsmiljöarbetet leds av arbetsmiljöchefen tillsammans med avdelningen för Environment Health & Safety (EHS). Avdelningen består av en miljökoordinator, tre arbetsmiljöspecialister och fem arbetsmiljökoordinatorer som har till uppgift att stödja, utveckla och följa upp arbetsmiljöarbetet inom produktions- och supportverksamheten på fabriken i Emmaboda.

Arbetsbeskrivning
Till vår EHS-avdelning söker vi en arbetsmiljöspecialist som tillsammans med övriga specialister och koordinatorer vill vara med och driva vårt operativa och strategiska arbetsmiljöarbete mot målet, att bli en säker och hållbar arbetsgivare.
Tillsammans i tvärfunktionella team driver och utvecklar du ledningssystemet för arbetsmiljö. Du bevakar och implementerar ny arbetsmiljölagstiftning.
Du är ett stöd för chefer och ledare i arbetsmiljöfrågor. Du bistår med din sakkompetens och driver/ deltar i projekt, utredningar och revisioner
I rollen som arbetsmiljöspecialist ingår att
  • Driva och utveckla vårt program för beteendebaserad säkerhet och vår säkerhetskultur
  • Identifiera och sammanställa behov avseende kompetensförsörjning inom EHS samt utveckla och koordinera utbildningsinsatser i arbetsmiljöfrågor
  • Säkerställa att lag och säkerhetsföreskrifter följs på bästa sätt, primärt inom området för Organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA)
  • Koordinera insatser med företagshälsovård och andra externa aktörer
  • Analys av data och trender och utifrån fakta agera konsultativt
  • Utveckla och följa upp EHS-mål och KPI:er enligt riktlinjer från ledningsgruppen
Kompetens & Erfarenhet
Du har beteendevetenskaplig högskoleutbildning med minst ett års påbyggnadsutbildning inom Hälsa & Säkerhet samt minst fem års dokumenterad erfarenhet av arbetsmiljöarbete. Du har ha goda kunskaper inom beteendebaserat säkerhetsarbete varför tidigare relevant erfarenhet alternativt genomförd fördjupningskurs inom området är särskilt meriterande. Du har erfarenhet av tvärfunktionellt arbetssätt.

Önskvärt är projektledarutbildning och erfarenhet av att leda andra. Andra önskvärda kvalifikationer är utbildning i revisionsteknik samt erfarenhet av revisioner enligt ISO 45001. Du är trygg i regelverket inom arbetsmiljöområdet och arbetar konsultativt och kundorienterat. Goda kunskaper i engelska, både tal och skrift, är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du vill utvecklas och bidra till utveckling av både arbetsgrupp och verksamhet. Du bör på ett övertygande sätt kunna argumentera för de lösningar som du ser är nödvändiga i arbetsmiljöns utformning. Du är en god kommunikatör, har lätt för att ta egna initativ, driva frågor och få genomslag. Vi ser gärna att du är kvalitetsmedveten och lösningsorienterad. Som person är du mål-och resultatinriktad, engagerad och nyfiken.
Välkommen in med din ansökan, dock senast 2020-04-09. Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg.

Har du frågor är du välkommen att kontakta David Isaksson, EHS manager, 0471-24 74 86 eller Karin Odhnoff, HR, 0471-24 74 40

Representant för Unionen Kenneth Philipsson och representant för Akademikerna är Jenny Johansson, 0471-24 70 00.

www.xylem.com
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
23 apr 2020
Ort
Emmaboda
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Quality Assurance

Inga fler liknande jobb tillgängliga