Xylem, Inc. · Publicerad 7 dec

Produktkoordinator Dewatering / Projektledare

På Xylem arbetar 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder.

Till vår avdelning för Design for Manufacturing & Localization söker vi en produktkoordinator med placering i Emmaboda.

Arbetsbeskrivning
Design for Manufacturing & Localization består av 10 personer som arbetar med produktkoordinering och projektledning. Produktkoordinatorer arbetar huvudsakligen med införandet av nya produkter och dess tillverkningsbarhet samt ansvarar för tekniska ändringar på befintligt sortiment. Projektledare arbetar huvudsakligen med olika typer av lokaliseringsprojekt. Avdelningen hör till GC Transport men arbetar med alla produktionsenheter som tillverkar produkter under varumärkena Flygt och Grindex inom Xylem.

Som Produktkoordinator på avdelningen:
  • Kommer du att representera produktionen i forsknings- och utvecklingsprojekt, framförallt inom Dewatering, samt vara delprojektledare som exempelvis kan innebära förstudier på tekniska och finansiella underlag.
  • Ansvarar du för planeringen och införandet av produkten såväl som att tidsramen och kostnadsmålet nås.
  • Kommer du att ha mycket kontakt med vår avdelning för forskning och utveckling på vårt huvudkontor i Stockholm.
Bakgrund
Vi ser gärna att du har en civilingenjörsexamen eller liknande utbildning i kombination med relevant erfarenhet, gärna med inriktning mot produktion eller konstruktion. Du talar och skriver engelska flytande.

Meriterande är erfarenhet från projektledning, produktionsutveckling, produktutveckling, internationella kontakter, Lean Production samt Value Engineering.

Personliga egenskaper
Befattningen kräver att du är drivande och har lätt för att ta egna initiativ. Du är resultatinriktad och har god kommunikations- och samarbetsförmåga samt är analytisk.
Du har även lätt för att överskåda stora projekt med många kontaktytor.

Kontakt
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Christian Ljung,
Director Design for Manufacturing & Localization, telefon 0471-24 72 89. Kontaktperson på personalavdelningen är Anna Elm, HR Business Partner, telefon 0471-24 71 34.

Välkommen med din ansökan senast 20 december 2018. Urval sker löpande. Observera att vi endast tar emot ansökningar via vårt webbverktyg. Representant för Unionen är Kenneth Philipsson, representant för Sveriges ingenjörer/Akademikerna är Jenny Johansson, representant för Ledarna är Kent Johansson 0471-24 70 00.

Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

www.xylem.com
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
21 dec
Ort
Emmaboda
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Projektledare