Xylem Water Solutions Global Services · Publicerad 11 dec

Vill du arbeta i en internationell miljö på en av Sveriges ledande produktionssiter där du ansvarar för att utveckla både ditt team såsom att säkerställa leveratörskvalité? Är du en naturlig ledare med hög energi som trivs i en föränderlig miljö? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Om tjänsten

Som SQM blir en av dina viktigaste uppgifter att leda och utveckla avdelningen idag bestående av sex medarbetare som alla är Supplier Quality Engineers. Med din gedigna erfarenhet som ledare och av att kvalitetssäkra leverantörer utvecklar du och vägleder både dina medarbetare såsom funktionen mot målet att nå världsklass. Du kommer att ha ett nära samarbete med Xylems globala inköp, operations och tillverkning och säkerställa en flexibel avdelning anpassad till en föränderlig omgivning.

Dina ansvarsområden innefattar:
  • Strategiskt leda förbättringsarbetet avseende leverantörskvalité.
  • I nära samarbete med Xylem globala SQE-organisation, utveckla den årliga leverantörsrevisionsplanen samt säkerställa att den genomförs i rätt tid.
  • Initiera och samordna leverantörskvalitetsinitiativ och andra viktiga leverantörskvalitetsprojekt, tillhandahålla insatser till Site Procurement och Commodity Management i förhållande till leverantörens utvärdering, utveckling och godkännande.
  • Säkerställa att kvalitetskraven på inköpta delar och produkter efterlevs.
  • Kontinuerligt leda och säkerställa effektiva VAVE-framsteg och utvärdera befintliga delar inom angiven produkt för att hitta effektivare produktionsmetoder.
  • Ansvara för att säkerställa leverantörens kvalitetsprestanda KPIs, såsom PPM, Supplier Cost of Quality.
  • Proaktiv och reaktiv leverantörsutvärdering.
  • Säkerställa rapportering enligt uppsatta förväntningar samt också anvara för att gruppen uppnår uppsatta KPI:er.
Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Xylems produktonsenhet i Emmaboda och du rapporterar till Procurement Manager. I tjänsten ingår resor.

Är det här du?

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har minst fem års erfarenhet av att arbeta som SQE i ett större företag med globala leverantörer, du har även tidigare erfarenhet av att leda personal. Antingen i en kombinerad roll enligt ovan alternativt har du genom olika separata roller tillgodosett dig denna erfarenhet.

Du är väl förtrogen med att använda kvalitetsverktyg inklusive statistiktekniker och analyser samt har också hög kompetens i kvalitetsstandarder såsom ISO 9000 och ISO 14000. Du behärskar engelska obehindrat. Mycket goda kunskaper i MS Office (Word, Excel, Access) krävs för denna roll. Vi ser det som meriterande om du också har en akademisk utbildning.

Vi värderar dina personliga egenskaper högt. Vi söker dig som brinner för kvalité och som har en hög energi och ett starkt resultatfokus. Du är en lyhörd, naturlig och uthållig ledare som får med sig dina anställda och som både inspirerar och motiverar. Vidare har du en stark tro på din egen kapabilitet, kompetens och är därmed självgående i din yrkesroll.

Vidare känner du igen dig i Xylems kärnkompetenser - att sträva efter ständiga förbättringar, att inspirera till ansvarstagande och att samarbeta över gränserna - vilka är en bidragande faktor till företagets framgång.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar Xylem med Level Executive. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Search: Kvalite, SQE, SQM, Supplier quality,
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
På Xylem arbetar drygt 16 000 personer mot ett gemensamt mål: att skapa innovativa lösningar för världens vattenbehov. Genom att utveckla nya tekniker, förbättrar vi hur vatten används, förvaras och återanvänds nu och i framtiden. Vi transporterar, renar, analyserar och återför vattnet till naturen och hjälper människor att använda vatten effektivt - hemma, på arbetet, inom industrin och i jordbruket. Vi har mer än 100 års erfarenhet inom vattenteknikområdet och erbjuder en portfölj av ledande produktvarumärken och expertkunskaper inom en stor mängd applikationer. Vår kompetens har lett till långvariga relationer med våra kunder i mer än 150 länder. Xylem hade 2017 en omsättning på 4,7 miljarder dollar.

Produktionssiten i Emmaboda är den största inom hela Xylem-koncernen och vi är idag cirka 1200 anställda. I tillverkningen ingår alla moment från gjutning fram till färdig produkt. På siten finns det förutom kärnverksamheten inom produktion även distributionscenter, inköp, finansavdelning, produktutveckling, IT, HR med mera. Tryck här för en kort film om vår verksamhet i Emmaboda: https://bit.ly/2GlaRCW
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
11 dec
Ort
Emmaboda
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Quality Assurance