Försvarsmakten · Publicerad 9 feb

111. Ledningsplatskompaniets uppgift är att upprätta och underhålla ledningsplats åt en brigadstab. Stabsplutonen är en av de ingående delarna i ledningsplatskompaniet. Stabsplutonen ansvarar för upprättande samt underhåll av stabsplatsen och dess ledningsstödssystem.

Stabsplutonen består av stabs-, kompani-, sambands- och informationssystemsgrupper. Varje grupp har skilda uppgifter och ansvarsområden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ledningsplatssoldat tillhör du en av stabsgrupperna och är specialist på ett stabsarbetsutrymme i fält. Stabsarbetsutrymmet kan vara i en ledningscontainer eller i ett tält. Den moderna ledningsplatsen innehåller mycket teknik, vilket ställer stora krav på teknisk förståelse samtidigt som du måste inneha förmågan att hugga i och arbeta hårt i perioder. Du är också en av gruppens förare.

Utöver att behärska din huvudtjänst så kommer stor vikt att läggas på strid och förmågan att du och din grupp ska kunna klara sig själva under enkla förhållanden då det finns begränsad infrastruktur under inledningsskedet av en insats eller gruppering.

I den dagliga tjänsten på förbandet så läggs stor del av tiden på att kompetensutveckla personliga färdigheter samt att upprätthålla och utveckla plutonens materiel och arbetsmetoder.

Personliga egenskaper:

Vi ser att du som ledningssoldat är serviceinriktad, har god social förmåga, är villig att ta till dig och slutföra uppgifter av varierande karaktär och är självgående. Då tjänsten i flera avseenden är fysisk så bör du ha ett intresse av träning och hälsa.

Generella krav:

Svensk medborgare
Normal syn och hörsel
9.3 Beeptest
175p Multitest

Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk läkarundersökning

Godkänd säkerhetsprövning
Godkänd GMU eller värnplikt

Ledningsplatssoldat meriterande:

B-körkort
C-körkort/Förarbevis på lastbil
Övriga förarbevis

Varaktighet/Anställning:

Tillsvidare tidsbegränsad anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Anställningsort är Enköping
Lön: Grundlön från 19000 + rörligt tillägg
Anställningens start: Efter överenskommelse

Dokument att bifoga din ansökan med:

Personligt brev
CV & referenser
Intyg på betyg och utbildningsbevis

Kontaktuppgifter:

Kn Franzén 073-362 87 81
Lt Helmin 070-979 23 54
1sg Sandström 072-230 51 39

Facklig representant:

Magnus Johansson, OFR/O, 070-359 82 50

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
9 mars
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Övrigt

Inga fler liknande jobb tillgängliga