Försvarsmakten · Publicerad 26 okt 2020

Försvarsmaktens Telekommunikations-och informationssystemförband (FMTIS) söker en analytiker organisationsmasterdata till Organisationskontoret (OrgK) vid Masterdatakontoret (MDK), Systemförvaltningsenheten, i Enköping.

Om Verksamheten

Avdelningens huvuduppgift är förvaltning av Försvarsmaktens masterdata i system PRIO (SAP). Detta omfattar uppdatering och underhåll av masterdata så att den återfinns vid rätt tidpunkt och på rätt plats i system PRIO. Sektionen hanterar i huvudsak masterdata inom organisationsområdet men ansvarar även för och genomför utbildningar avseende organisationsstyrning.

Sektionen består av 10 personer med varierande ålder, bakgrund och erfarenheter. Vi har högt i tak och gillar att hjälpa varandra och andra parter inom Försvarsmakten, för att lösa våra utmaningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer dagligen att analysera inkomna underlag avseende organisationsförändringar och kontrollera att de följer Försvarsmaktens verksamhetsregler och är möjliga att genomföra med hänsyn till systemtekniska begränsningar. Du har även en konsultativ roll avseende organisationsförändringar gentemot förbanden ute i landet.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
  • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
  • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
  • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
  • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Kvalifikationer
  • Mycket god kunskap om Masterdata
  • Goda kunskaper i MS Office framförallt Excel
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
Meriterande kvalifikationer
  • Erfarenhet av tjänstgöring i Försvarmakten (gärna från olika befattningar och förband)
  • Erfarenhet av arbete i SAP
  • Erfarenhet av arbete med organisationsrelaterad masterdata
Personliga egenskaper

Som person är du öppen och social samtidigt som du kan agera självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är van vid att ta stort personligt ansvar. Du har förmåga att växla tempo, är serviceinriktad och besitter god analytisk förmåga. Du ska kunna se detaljernas betydelse för helheten. Du är utåtriktad och har lätt för att bygga nätverk och gillar att utbilda, informera och hålla i taktpinnen när så krävs.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Enköping

Förfrågningar om befattningen kan göras till Thomas Carlbring, sektionschef Organisationskontoret, 072-9849932, thomas.carlbring@mil.se.

Fackliga representanter vid SFE:
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Mikael Wallo
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-27.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga