Försvarsmakten · Publicerad 16 apr 2019

Vid Ledningsregementet Enköping ingår Idrott och friskvårdsavdelningen i Stödenheten, förkortat StödE. StödE har som huvudsaklig uppgift att stödja med egna och tillförda resurser produktionen av krigsförbanden och övriga enheter. Detta görs främst inom funktionerna idrott och friskvård, företagshälsoarbete, övnings-och skjutfält, rekrytutbildning, vapen/strid, teknisk tjänst, sjukvård, motortjänst, kommendantur, verksamhets- och trafiksäkerhet, drift av Utvecklingscentrum för ledningssystem.

Idrott och friskvårdsavdelningen stödjer personalen i träning och skapar förutsättningar för att nå de fysiska kraven. Försvarsmakten anordnar centrala och lokala tävlingar i olika grenar. Inom Ledningsregementet arrangerar idrott och friskvårdsavdelningen tävlingar och skapar förutsättningar för att medarbetaren ska kunna delta. Inom friskvårdsarbetet ska alla inom garnisonen känna att de har tillräckliga resurser för att kunna förverkliga såväl personliga mål som verksamhetens krav.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef för idrott och friskvårdsavdelningen kommer leda, samordna och utveckla arbetet inom din avdelning. Du kommer att ansvara för anläggningar och material för idrott och friskvård inom Enköping garnison. Du arrangerar friskvårdsdagar, genomför lektioner och föreläsningar inom idrott och friskvård. Vidare ansvarar du på befattningen för planering, genomförande och uppföljning av idrott- och friskvårdsverksamhet.

Kvalifikationer
 • Arbetsledande erfarenheter.
 • Minst 2-årig utbildning inom områdena idrott, friskvård och hälsa
 • God administrativ förmåga och datorvana
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
 • B-Körkort
Meriterande
 • Erfarenhet som chef
 • Ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av projektarbete, både deltagande eller att leda
 • Erfarenhet från försvarsmaktens verksamhet
 • Att vara tävlingsledare och arrangera tävlingar ex. Orientering, löpning m.m.
 • Kunskaper i Office-paketet
Personliga egenskaper

För att trivas som chef vid idrott och friskvårdsavdelningen är det viktigt att du är kommunikativ, flexibel, engagerad och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg person med god pedagogisk förmåga och brinner för att omsätta pedagogiken i praktik. Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att - såväl självständigt som i arbetslaget - driva arbetet framåt.

Övrigt

Tjänsten är i huvudsak förlagd till Enköping men tjänstgöring på annan ort kan förekomma.

Arbetstid: 40 h/v, heltidstjänstgöring, i dessa ingår 3 timmar fysik aktivitet per/vecka. Kvälls- och helgtjänst kan förekomma.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Individuell lönesättning tillämpas inom ramen för FM lönepolicy.

Löneanspråk anges i ansökan.

Upplysningar om tjänsten lämnas gärna av:

C idrott & Friskvård Marie Andersson 076-633 63 16

Alternativt Rolf Nordlund 070-562 76 16

Fackliga representanter:

Kontaktas via Ledningsregementets växel: 0171-15 70 00

SACO-F Carl-Johan Pettersson

OFR/S Inge Bäcklin

OFR/O Magnus Johansson

SEKO-F Per Lars Lindell

Sista ansökningsdag 2019-05-01

Samtal från externa rekryterare/rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes!

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Försvarshälsan bedriver företagshälsovård och är aktiva i Försvarsmaktens hälsofrämjande arbete. Vi bedriver också arbetsrelaterad hälso- och sjukvård för rekryter och anställda, upprätthåller sjukvårdsberedskap vid militära övningar samt är en integrerad del i förbandets samlade insatser.
Försvarshälsan är Försvarsmaktens interna företagshälsovård och finns på samtliga garnisonsorter i landet.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga