Försvarsmakten · Publicerad 15 juli 2020

Ett av arméstabens fokusområden är att bygga den nya armén. En armé som har fokus på arméns förmåga i fält och i detta bygga nya såväl som omstrukturera befintliga förband. Parallellt leder arméstaben förband såväl nationellt som internationellt. Arméstaben utvecklar och produktionsleder i armén ingående krigsförband samt underställda organisationsenheter som utgörs av förband och skolor.

Rekryterande enhet

Befattningen är placerad på Operationssektionen, som tillhör Arméstabens Genomförandeavdelning. Sektionen ansvarar för att planera och leda nationella och internationella insatser av och med arméns krigsförband. HR Generalist Enskilda insatser arbetar i nära samarbete med desken för enskilda insatser bestående av två stabsofficerare samt ytterligare en HR generalist.

Din roll/Huvudsakliga arbetsuppgifter

De enskilda insatser som Försvarsmakten för närvarande deltar i utgörs av FN-insatser med militärobservatörer och stabsofficerare, EU-insatser (EUTM) samt andra insatser där Sverige deltar med ett mindre antal stabsofficerare. För närvarande är det tolv stycken insatser som Arméstaben betraktar som Enskilda insatser. Du blir en viktig del i den funktion som arbetar med stöttning och ledning av dessa insatser. I rollen HR-generalist för enskilda insatser arbetar du med att stödja och följa upp svensk personal inför, under och efter insatserna. Befattningen innebär arbete på operativ såväl som på strategisk nivå där även administrativa uppgifter är återkommande. Tjänsten har även inslag av koordinerande uppgifter kring logistik. Tjänsten innebär arbete med olika tidsperspektiv och på olika nivåer parallellt.

Mer specifikt handlar det om att:
 • Samordna bemanning, rekrytering och urval för Försvarsmakten internationella enskilda insatser.
 • Stödja uttagen personal inför, under och efter tjänstgöring utomlands i främst personalrelaterade frågor
 • Samverka med andra förband, myndigheter och internationella organisationer
 • Genomföra utbildningsverksamhet kopplat till förmåner och villkor under insats enligt Försvarsmaktens avtalssamling
 • Handläggning av beslut och underlag inom Försvarsmakten samt mot FN
 • Stödja i övriga uppgifter vid sektionen och staben
Tjänsten kan innefatta resor.

Kvalifikationskrav
 • Akademisk examen inom personalområdet, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på det svenska och engelska språket
 • God datorvana av MS Office
Meriterande/önskvärt
 • Genomförd militär grundutbildning eller motsvarande
 • Ett par års erfarenhet från arbete inom Försvarsmakten, företrädesvis inom HR-området.
 • Erfarenhet av utlandstjänst eller internationell arbetslivserfarenhet, gärna med inslag av myndighetssamverkan
 • God erfarenhet av Försvarsmaktens system Prio och Vidar
 • Körkort B
Personliga egenskaper

Som person ser vi att du har ett stort mått av personlig mognad, initiativförmåga och kreativitet. Du är serviceinriktad, relationbyggande och lösningsorienterad. Då tjänsten innefattar stöd till en komplex verksamhet ser vi att du har förmågan att arbeta strukturerat och effektivt. Det är viktigt att du har lätt för att självständigt planera och genomföra dina arbetsuppgifter. Du är inte rädd för att lyfta upp din egna tankar och idéer eller föreslå förändring där du ser att det behövs. Du kommer att hantera sekretessklassificerad information varvid tjänsten ställer höga krav på personlig integritet. Du bör också uppfylla, eller ha som mål att uppfylla, Försvarsmaktens fysiska krav.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Övlt Claes Berg (070-960 29 45)

Major Per Hansson (0171-15 77 97)

HR-generalist Enskild insats, Erica Oscarsson (072-165 07 11)

Det går även bra att ställa din fråga på mail till ast-ops-ei@mil.se.

Fackliga företrädare

AST OFR/O - Tomas Lahti

OFR/S - Clarence Arnstedt

AST Saco-S - Jan Johansson

SEKO - Christian Hedberg

Samtliga fackliga företrädare kan nås via växeln 0505-45 10 00

Villkor

Anställningsformen kräver godkänd säkerhetsprövning.

Arméstaben är ett krigsförband vilket innebär att du kommer att bli krigsplacerad och du förväntas därmed kunna verka i hela beredskapsskalan (fred, kris, krig). Du skall även i perioder räkna med att behöva ha beredskap.

Övrigt

Lön: Individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Anställningsform: Tillsvidare, sex månaders provanställning tillämpas.

Omfattning: Heltid (40 h/vecka), företrädesvis med tjänstgöring dagtid. Kvälls- och helgtjänst och beredskap kan förekomma.

Arbetsort: Enköping

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Din ansökan

Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev (max 1 sida). Samtliga bifogade handlingar skall vara i pdf-format. Namnge ansökningshandlingarna enligt principen förnamn.efternamn_cv/pb.

Välkommen med din ansökan senast den 23 Augusti 2020.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga