Försvarsmakten · Publicerad 30 sept 2020

Säkerhetsavdelningen (J2) ansvarar för säkerhetstjänsten inom Ledningsregementet, LedR och Enköpings Garnison. J2 fungerar som stöd till enhets- och avdelningschefer i alla typer av säkerhetsfrågor. Avdelningen hanterar frågor som rör säkerhetsskydd, informationssäkerhet, IT-säkerhet och signalskydd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som handläggare säkerhetstjänst kommer du att, i nära samarbete med enheterna vid LedR, arbeta med säkerhetstjänsten inom garnisonen. I arbetsuppgifterna ingår att stödja verksamheten med framtagande av säkerhetsrelaterade underlag så som analyser, planer och bestämmelser samt utbilda inom säkerhetsområdet. Du kommer i stor utsträckning arbeta med den dagliga handläggningen av bland annat besökshantering, registerkontroll och rapportering.

Kvalifikationer:
  • Svensk medborgare
  • Yrkesofficersexamen (OF 2-3)
  • Godkänd säkerhets- och registerprövning
  • Erfarenhet inom säkerhetsområdet
Meriterande:
  • Kunskap om Försvarsmaktens kommunikationssystem
  • Kunskap om säkerhets-/IT-säkerhetstjänsten inom Försvarsmakten
  • Tjänstgöring vid högre stab inom funktionen säkerhetstjänst
Personliga egenskaper:

Du är ansvarstagande och initiativrik med god förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Vidare ser vi att du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Du är en trygg och säkerhetsmedveten person som tycker om att lära andra. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund, allas lika värde. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Övrig information:

Anställningsform: Tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort: Enköping

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Tillträdes datum: Enligt överenskommelse

Befattningen är en militär befattning OF 2-3

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Peter Enqvist på telefon 070-22 77 982.

Fackliga representanter:

ATO Försvarsmakten

OFR/O, OF Enköping - Magnus Johansson

SACO-S - Carl Johan Pettersson

SEKO - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
15 nov 2020
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1

Inga fler liknande jobb tillgängliga