Försvarsmakten · Publicerad 10 okt

Vi söker Dig som brinner för att fördjupa dig inom IT-arkitektur och IT-säkerhet. Du kommer att ingå i ett team med mycket kompetenta kollegor där vi jobbar tillsammans för att nå våra mål!

IT & Informationssäkerhetssektionen ansvarar bland annat för IT-infrastrukturen och IT-säkerheten för Försvarsmaktens affärs- och ledningssystem.

Du kommer att delta i både förvaltningsuppgifter inklusive förbättringsåtgärder och i utvecklingsprojekt kopplat till nya användarbehov eller säkerhetskrav.

Vi erbjuder utvecklande och intressanta arbetetsuppgifter med IT och säkerhetsfrågor i fokus. Inom Försvarsmakten finns möjlighet till kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker också att det är viktigt med en hälsosam livsstil och uppmuntrar dig att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som Infrastrukturarkitekt innebär att;
 • Aktivt bedriva förvaltningsarbete för att vidmakthålla IT-arkitekturen för IT-system.
 • Säkerställa att IT-systemen uppfyller Försvarsmaktens olika regelverk främst inom tillgänglighet och säkerhet.
 • Vara behjälplig vid säkerhetsanalyser enligt Försvarsmaktens regelverk av IT-system.
 • Ta fram och förvalta säkerhetspolicies för IT-system.
Kvalifikationer
 • Du har tidigare arbetat med design/arkitektur inom IT-infrastruktur, i större organisationer.
 • Du har tidigare arbetat med framtagning och dokumentering av teknisk arkitektur för ett IT-system.
 • Du har tidigare arbetat med att driva tekniska förändringar för ett IT-system.
 • Du är van att arbeta såväl i grupp som självständigt mot satta mål och tidplaner.
 • Du har relevant akademisk examen eller på motsvarande sätt förvärvade kunskaper.
Meriterande är även erfarenhet av och/eller ett stort intresse av att lära sig mer om
 • IT-system med särskilda säkerhetskrav.
 • Kravinsamling inför framtagningen av en IT-infrastrukturlösning.
 • Automatisering, virtualisering och klustring av Microsoft-miljöer samt Linux.
 • Kunskaper om Nätverksinfrastruktur- och kommunikation.
 • Pentetrationstester och sårbarhetsanalyser.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som söker nya utmaningar med det speciella säkerhetskrav som arbetet med Försvarsmaktens IT-system innebär. Du är förmodligen en driven person som gillar att ta initiatiav och ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm. Vi undersöker möjligheten till arbetsplats i Enköping från anställningens början eller eventuell ersättning för resor till Stockholm fram till flytt till omlokaliseringen till Enköping är genomförd.

Arbetsort: Enköping

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Säkerhetsprövning kommer att genomföras i samband med provanställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Avdelningschef Integrerade system, Otto Beronius 072-981 74 31.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Tomas Albinsson, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

OFR/O Hans Luthander

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-22

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga