Försvarsmakten · Publicerad 12 feb

Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping från och med 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver Du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.
SFE är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata. SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Problem manager till Försvarsmakten - Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning är du välkommen att söka till oss.
Tillsammans med 20 st duktiga och kompetenta kollegor som har stor kunskap inom ITIL, testledning och projektledning kommer du att utveckla och förbättra processer inom problemprocessen. Du har det övergripande ansvaret för problemhanteringen på SFE och kommer att agera expert inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Följa upp och driva på problemärenden
 • Medverka till att förändra/förbättra nuvarande problemprocess och arbetssätt
 • Ansvara för rutinbeskrivningar och utbildning i processen
 • Säkerställa informationsspridning från processen till berörda parter
 • Utveckla och analysera rapporter för kontroll och uppföljning
Rollen innebär ett nära samarbete med ansvariga för bl.a. incident-, change- och releaseprocesserna.
Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer
 • Högskoleutbildning med inriktning mot Systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • ITIL-foundation certifiering, minst version 3
Meriterande
 • Kunskaper om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, organisation och processer
 • Erfarenhet av IT-säkerhet
 • Erfarenhet från förvaltning av komplexa IT-system, gärna SAP eller annat affärssystem
 • Erfarenhet av förändringsledning
 • Erfarenhet av pm3
Som person känner du igen i följande; engagerad, prestigelös och även analytisk. Du är öppen och har en kommunikativ inställning både till verksamheten och våra tekniska resurser samt har lätt för att ta eget initiativ, ansvar och driver uppgifter framåt. Vi söker dig som vill skapa ordning och struktur och som har öga för detaljer likväl som helheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet i vår urvalsprocess.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av SektC Karin Björkström 072-350 84 28 eller AvdC Lee Stigenberg 076-104 15 97.

Fackliga kontaktpersoner vid SFE är SACO Per Hosinsky, OFR/S Niklas Karlsson, OFR/O Hans Luthander samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Övrigt
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enl överenskommelse. Arbetsort är Enköping. Processamordningssektionen ingår i Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-03. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du berättar varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan tillföra tack vare dina erfarenheter och bakgrund.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
3 mars
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga