Försvarsmakten · Publicerad 6 sept 2021

Miljöprövningsenheten är Försvarsmaktens resurs för att bland annat driva ärenden om tillståndsprövning av miljöfarlig verksamhet samt leda och genomföra projekt avseende förorenade områden. Vi behöver nu rekrytera 2 projektledare för arbete inom förorenade områden. En tillsvidareanställning och ett vikariat på cirka 1 år med möjlighet till förlängning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Projektledning av myndighetens PFAS-relaterade miljöfrågor och arbete med myndighetens register över potentiellt förorenade områden. Arbetet innebär att självständigt, projektleda myndighetens arbete avseende PFAS-förorenade områden samt projektleda arbetet med inventering och efterbehandling av övriga förorenade områden. Arbetet innebär ansvar för ekonomiplanering och uppföljning i tilldelade projekt samt tjänsteresor i hela landet. Tjänsten innebär samarbete med övriga övriga myndigheter och privatpersoner. Arbetet erbjuder möjligheter till ett nära samarbete och erfarenhetsutbyte med kollegor, förband samt med konsulter.

Kvalifikationer
  • Examen från en naturvetenskaplig/teknisk högskoleutbildning med inriktning mot mark och vatten (t.ex. miljökemi, ekologi, geologi, miljö- och hälsoskydd, biologi, miljövetenskap).
  • Praktisk erfarenhet av projektledning avseende förorenade områden, gärna PFAS-relaterade miljöfrågor, eller annan erfarenhet inom projektledning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Körkort klass B.
Meriterande
  • Erfarenhet av självständig projektledning inom miljöområdet av konsulter, av miljökonsekvensbeskrivningar och miljöutredningar samt att leda projekt i olika faser (kommunikation med konsulter/entreprenörer/myndigheter, kostnadsstyrning, tidsstyrning).
  • Goda kunskaper i miljölagstiftning, föroreningskemi eller kemiska ämnens uppträdande i naturen.
  • Goda kunskaper i framtagande av förfrågningsunderlag för olika miljöåtgärder.
Övrigt meriterande är goda kunskaper om Försvarsmaktens uppgifter och organisation, mycket god skriftlig och muntlig framställningsförmåga samt goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Erfarenhet av rådgivning och utbildning inom ämnesområdet.

Personliga egenskaper
Du är initiativrik och nyfiken med gott sinne för projektledning. För att lyckas i arbetet är det viktigt att du har en förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete på ett lugnt och metodiskt sätt. Du har god pedagogisk förmåga och har god kommunikativ förmåga. I perioder bedrivs arbetet med hög intensitet vilket ställer krav på din förmåga att kunna prioritera och arbeta effektivt utan att göra avkall på kvalitet. God samordnings- och ledarskapsförmåga är viktig. Arbetsuppgifterna innebär en partsroll som du ska kunna acceptera och känna dig bekväm med.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Anställningstyp: Tillsvidareanställning på heltid (40-timmars arbetsvecka med flextidsavtal). Den andra tjänsten är ett vikariat på cirka ett år med möjlighet till förlängning. Ange i ansökan vilken av tjänsterna du söker eller om du söker båda tjänsterna.
Tjänsteort: Arbetsplatsen är belägen på Ledningsregementet i Enköping. I dagsläget arbetar vi till stor del på distans pga. pandemin.
Tillträde: Enl. ök. Upplysningar om tjänsten lämnas av Stf chef, Erica Ström 076-610 54 24.

Fackliga representanter
SACO, OF, Försvarsförbundet samt SEKO nås via växeln på 0171-15 70 00.

Välkommen med din ansökan senast den 26 september 2021. Vi ser att din ansökan innehåller en utförlig beskrivning av varför du söker tjänsten och vad du tror att du kan bidra med, CV samt löneanspråk. Notera att ansökan blir en offentlig handling.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga