Försvarsmakten · Publicerad 10 okt

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!
Vill du arbeta med en av Sveriges största SAP-implementationer, då ska du söka till oss!

Din uppgift som SAP och ABAP specialist blir att vara tekniskt stöd till utvecklare, hantera prestandafrågor- och problem, granska produktionssättningsunderlag, hanterat avancerade ärenden gällande fel och performance-analyser, granska produktionssättningsunderlag, bedöma lösningsförslag inför designbeslut och mycket mer.

Du ingår i ett team på cirka 20 personer i en av sektionerna på Systemförvaltningsenheten. Sektionen består av ca 30 personer, en dynamisk mix av kollegor främst ABAP utvecklare med både verksamhets- och konsultbakgrund. Gruppen har bred kompetens och arbetar tillsammans med utveckling och förvaltning av Försvarsmaktens SAP lösning.

Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare. Du kommer till en intressant och dynamisk verksamhet med ett gott arbetsklimat och engagerade medarbetare.

Försvarsmakten erbjuder både interna och externa utbildningar inom ditt område, vi vill att du ska utmanas och utvecklas med uppdraget för att vi tillsammans ska arbeta fram säkra och användbara system. Vi tycker också att det är viktigt med en hälsosam livsstil och uppmuntrar dig att tränar på arbetstid tre timmar i veckan.

Din bakgrund
  • Vi söker dig som har flera års erfarenhet av SAP systemet som ABAP utvecklare/lösningsspecialist eller erfarenhet i liknande roller.
  • Dokumenterad arbetslivserfarenhet av utveckling och konfigurering i SAP. Du vill vidare i din utveckling inom SAP och vill ta en roll som ska verka för god förvaltning och utveckling av tekniken för att stödja verksamheten.
  • Arbetserfarenhet från förvaltning enligt ITIL
Personliga egenskaper
Du är strukturerad och noggrann, tar ansvar och driver uppgifter framåt, har en förmåga att se både helheter och detaljer, bra på att sammarbeta och har god kommunikationsförmåga. Självklart har du ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information
Systemförvaltningsenheten som består av ca 350 personer för närvarande placerad i Stockholm men kommer att omlokaliseras till Enköping senast 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm eller att pendla någon/några dagar i veckan mellan orterna tills omlokaliseringen till Enköping är genomförd.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Tillsvidareanställning 6 månaders provanställning tillämpas

Arbetsort: Enköping

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta
Sektionschef Katarina Söderberg, 073-320 64 77.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta
HR handläggare Lisa Bard, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner
SACO Per Hosinsky
OFR/S Niklas Karlsson
OFR/O Hans Luthander
SEKO Matz Felix.
Samtliga nås via 019-39 35 00 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2018-10-26.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga