Försvarsmakten · Publicerad 11 juli 2019

Om tjänsten
IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att hantera kryptonycklar, aktiva kort och materiel kopplat till Försvarsmaktens signalskyddstjänst. Du kommer även att genomföra interna utbildningar inom signalskyddsområdet samt hantera signalskyddsrelaterade incidenter. Du kommer utöver detta att medverka i samordningsmöten inom nämnd inriktning, samt vara förbandets operativa resurs inom frågor rörande signalskyddstjänst.

Kvalifikationer
  • Erfarenhet av praktiskt signalskyddsarbete
  • Goda kunskaper om system Kap-light, CertOrder och TSA-rutiner
  • God administrativ såväl som kommunikativ förmåga
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, både tal/skrift
  • Kortadm A och Kortadm B
  • B-körkort
Meriterande
  • Dokumenterad erfarenhet av Försvarsmaktens signalskyddsarbete
  • Utbildning som signalskyddschef, signalskyddslärare och/eller kortadministratör
  • Erfarenhet av dator - och nätverksoperationer
  • Erfarenhet av internationell tjänst
Personliga egenskaper
Du har en god förmåga att ta egna initiativ, är flexibel och har ett gott ordningssinne samt en stor portion intigritet. Det är viktigt att du kan arbeta både i grupp som självständigt med långsiktiga uppgifter, samt uppgifter som behöver lösas under tidspress. Då en stor del av ditt arbete syftar till att operativt stödja förbandets personal trivs du med att arbeta serviceinriktat och kundorienterat. Dina ledord är struktur och ordning i ditt arbete.

Övriga krav
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.

Anställande förband
ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations - och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödssystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
Telefon: 019-39 35 00 SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53 (På grund av semester kan återkoppling på frågor dröja intill 5 augusti).

Välkommen med din ansökan senast den 11 augusti Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev.

Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1912" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
11 aug 2019
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga