Försvarsmakten · Publicerad 24 okt

Denna annons vänder sig till dig med kunskaper i afroasiatiska språk som talas i Västafrika och som är intresserad av att arbeta i Försvarsmakten med översättning och språkstöd. Befattningen är placerad vid Ledningsregementet (LedR).

Kvalifikationer
 • Goda kunskaper i något av språken tamashek eller hassaniyya.
 • Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska eller engelska.
Meriterande
 • Svensk militär grundutbildning, alternativt genomförd GMU med godkänt betyg.
 • B-körkort.
 • Goda kunskaper i franska.
 • Goda kunskaper i något av språken tamazight, algerisk arabiska, sahara-algerisk arabiska, soninké, dogon, malinke, fula, wolof, songhai.
Personliga egenskaper
Du bör vara strukturerad och stresstålig, samt ha en god social och kreativ förmåga. Du skall tycka om att arbeta i grupp samt ha lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar. Du skall ha god förmåga att agera självständigt och i grupp, vara ansvarskännande samt ha god samarbetsförmåga. Tjänstgöringen i försvarsmakten ställer krav på personlig integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningsform: Tjänsten är en allmän visstidsanställning enligt LAS 5§, dvs tjänstgöring maximalt 24 månader. Villkor i övrigt enligt kollektivavtal.
Arbetsort: Enköping
Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: C
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning under ett år med eventuell förlängning.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Magnus Mimer, chef för Försvarets Tolkskola, tel 018-19 61 08
Ablahad Lahdo, språklärare, Försvarets Tolkskola, tel 018-19 65 62

Fackliga representanter
OFR/O: Magnus Pettersson
SACO-F: Karin Gällmo
SEKO-F: Benny Augustsson
OFR/S: Inge Bäcklin
Samtliga nås via växel, 0171-157000

Ansökningsprocessen
Du ansöker digitalt via vårt rekryteringssystem. Till din ansökan bifogar du de bilagor som listas här nedan. Du kan sedan bli kallad till språktester vid FMUndSäkC/Försvarets Tolkskola i Uppsala. Inför en anställning görs också en läkarundersökning.

Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt.
 • CV med referenser.
 • Välliknande foto.
 • Gymnasiebetyg.
 • Högskolebetyg eller betyg från annan eftergymnasial utbildning.
 • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet.
 • Körkort.
 • Tidigare erfarenhet av militär tjänstgöring.
Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Sista ansökningsdag
23 dec
Ort
Enköping
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1