Försvarsmakten · Publicerad 19 maj 2020

Är du officer och har god erfarenhet av att leda, utveckla verksamhet och medarbetare, då är du kanske vår nästa Ställförordnande chef här på Ledningsregementets (LedR) Stödenhet (StödE), en enhet med stor bredd och variation av efterfrågade verksamheter vid en garnison som är under utveckling. Du får gärna ha en lång och bred yrkeserfarenhet från olika verksamheter exempelvis från att Du har varit skytt på IKV 91 till att Du haft en chefsbefattning inom FMTIS.

Stödenheten (StödE) uppgift är att stödja produktionen av krigsförband och övriga enheter inom Enköpings garnison inom olika verksamhetsområden. Enhetens sex avdelningar levererar stöd inom funktionerna fordonsutbildning, verksamhetssäkerhet, sjukvårdutbildning, hälso-och sjukvård, övning och skjutfält, tillträdeskontroll och bevakning samt konferens och möten, stora som små. Vid enheten är det också organiserat en ledning där sektionen idrott och friskvård ingår som i nuläget består av åtta medarbetare. Enheten har en personalsammansättning av både militära och civila medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ställföreträdare stödjer du enhetschef i ledningen av enhetens arbete. Du leder och samordnar enhetens årliga uppdrags-och uppgiftsplanering samt stödjer med uppföljning och återrapportering. Du planerar i samverkan med regementsstab enhetens deltagande och stöd till utbildning och övningsverksamhet. I arbetet ingår att leda projekt (såsom FMM tävlingar) till att samordna enhetens deltagande i verksamhet inom och utom regementet. Du leder och samordnar arbetstidsplanering inom enheten. Du är chef med personalansvar för enhetens ledningsfunktion inklusive idrott och friskvård. Du ersätter enhetschef vid dennes frånvaro.

Kvalifikationer
  • Erfaren officer OR8/OF2
  • Erfarenhet som chef och ledare
Meriterande
  • Erfarenhet av stabsarbete på bataljon/regementsnivå
  • Erfarenhet av att leda och samordna projekt
  • Erfarenhet från enhet med varierande verksamheter
  • Har kunskap och erfarenhet av PRIO, VIDAR
Personliga egenskaper
Att arbeta strukturerat, självständigt där du är initiativtagande och ansvarstagande är för dig en självklarhet. Du är serviceinriktad har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning, heltid
Arbetsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Uppfylla grundkrav enligt FM FysS.

Upplysningar om befattningen
Enhetchef, mj Anders Danielsson, 070-558 29 05

Stf Enhetschef, kn Rolf Nordlund, 070-562 76 16

Fackliga företrädare

OFR/O - Magnus Johansson

SACO-S - Carl-Johan Pettersson

SEKO Försvar - Christian Hedberg

OFR/S - Clarence Arnstedt

Samtliga nås via växel 0171-15 70 00

Sista ansökningsdag:

Välkommen med din ansökan senast 2020-06-26. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga