Försvarsmakten · Publicerad 23 aug

Systemadministratör söks till IT-försvarsförbandet (Enköping)

Sökande enhet:
IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur för informations- och ledningssystem mot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering och bevakning.

Försvarsmakten söker en systemadministratör till IT-försvarsförbandet, med fokus mot FM CERT och FM SOC. Rollen som systemadministratör innebär att man tillsammans med övriga i enheten utvecklar, anpassar och övervakar förbandets tekniska system.

Arbetsuppgifter:
Drift och övervakning av servrar, IP-infrastruktur och signalskyddsmateriel (krypton), samverkan med de olika drift-, förvaltnings- och signalskyddsorganisationerna inom Försvarsmakten. Stöd till användarna med anpassningar och systemförståelse. Kontinuerligt utveckla den egna arbetsmiljön, dels för att förenkla det egna arbetet och dels för att anpassa verktygen till förändringar i systemmiljöer och hotbild. Eftersom IT-säkerhetsområdet är i ständig förändring finns stora möjligheter till kompetensutveckling, både internt och externt. Resor i tjänsten kommer att förekommer.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som tidigare har arbetat som t.ex. driftstekniker, utvecklare eller motsvarande med inriktning mot IT-säkerhet.
Kunskap och erfarenhet inom flera av följande områden krävs:
  • Drift av Linuxbaserade servrar
  • Drift och design av nätverk (routrar, switchar etc)
  • Protokoll och nätverkstrafikanalys
  • Krypto och VPN-lösningar
  • Tekniska säkerhetsfunktioner (t ex brandväggar, IDS och antivirus)
  • Design av systemlösningar
  • Programvaruutveckling
Meriterande:
Erfarenhet och kunskap inom ett eller flera av följande områden:
  • Erfarenhet av Försvarsmaktens organisation och arbetssätt
  • God kunskap om Windows
Personliga egenskaper:
Höga krav ställs på noggrannhet, struktur, säkerhetsmedvetande och förmåga att arbeta i grupp och enskilt. Du är serviceinriktad och lyhörd. Du har ett genuint intresse för IT-säkerhet och vilja att utvecklas vidare inom området. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av: Lena Stenlund, tfn 0171-49 24 41.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren
Tfn 019-39 35 00.

Övrigt:
Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll samt hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f.n. inte är anställd i Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2016-10-02. Vi vill att din ansökan innehåller ett CV och ett personligt brev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se ange referens "7534" på din ansökan.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Vi erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en bra balans mellan arbete och privat. Öppenhet, resultat och ansvar är våra ledord.

Försvarsmakten vill ta tillvara de kvaliteter som en mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Läs mer på www.forsvarsmakten.se

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga