Försvarsmakten · Publicerad 20 juni 2019

IT-försvarsförbandet (ITF) är Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som projektledare är du ansvarig för att leda och följa upp ett eller flera projekt. Arbetet innefattar bland annat planering, bemanning, riskhantering, detaljerad uppföljning, rapportering, budgetering och dokumentation av de aktuella projekten. Vidare ingår en hög grad av samverkan med övriga delar av det egna förbandet samt med andra delar av Försvarsmakten. Personlig utbildning och kompetensutveckling ges stort utrymme eftersom arbetsområdet är både kunskapsintensivt och i ständig förändring. Arbetet innebär arbetsledning av såväl försvarsmaktsanställd personal som konsulter.

Kvalifikationer:
 • Dokumenterad erfarenhet av framgångsrik ledning av komplexa IT-projekt.
 • Minst fem års praktisk erfarenhet av IT-projektledning/projektledning.
 • Erfarenhet från agila utvecklingsmetoder för IT-system.
 • Erfarenhet av att arbeta inom ett projekts alla olika faser från förstudie till implementation och överlämning till förvaltning.
 • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
 • B-körkort.
Meriterande:
 • Erfarenhet från tidigare arbete med eller inom Försvarsmakten.
 • Akademisk utbildning med en relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
 • Erfarenhet från större dokumenterade utvecklingsmetoder för IT-system.
 • Goda kunskaper, både teoretiska och praktiska, inom IT-säkerhet.
 • Erfarenhet av ITIL och/eller PM3 eller liknande förvaltningsmodell.
 • Tidigare arbete inom utveckling och/eller drift av IT-system.
Personliga egenskaper
Du har en god problemlösningsförmåga med en stor portion IT-säkerhetsintresse. Du trivs bra att arbeta i grupp, såväl som ensam. Du besitter en god förmåga att växla mellan långsiktiga såväl som uppgifter som behöver lösas under tidspress. Vidare är du noggrann, ambitiös, utåtriktad, flexibel och har en god förmåga att överblicka och prioritera uppgifter. Vi ser gärna att du har en god förmåga att leda andra. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt:
Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Arbetsort Enköping
Tillträde enligt överenskommelse.
För anställning vid Försvarsmakten krävs vanligtvis svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester. Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jonas Eriksson, 0171-49 24 53

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är:
SACO Pär Lohman
OFR/O Hans Skoog
OFR/S Martin Sparr
SEKO Ola Markgren
Telefon: Försvarsmaktens vxl 08-788 75 00

Välkommen in med din ansökan senast den 30 juni. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ansökan skickas till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens "1909" på din ansökan.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga