Försvarsmakten · Publicerad 13 okt

Vill du vara med och utveckla en intressant, lärorik och växande utbildningsverksamhet?

Vill du arbeta med signalskydd i en organisation som har hela Totalförsvaret och statliga myndigheter som kund?

Totalförsvarets Signalskyddsskola (TSS), en sektion inom utbildningsavdelningen vid Ledningsstridsskolan (LedSS), genomför utbildning inom informationssäkerhetsområdet. Detta innebär utbildningar i signalskydd och krypto för skyddsvärda uppgifter (KSU). Utbildningen riktar sig till Försvarsmakten och andra myndigheter.

Totalförsvarets signalskyddsskola (TSS) söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad tekniker till våra utbildningsanläggningar. TSS planerar, genomför, utvärderar och utvecklar utbildning inom informationssäkerhetsområdet. Tyngdpunkten i utbildningen ligger i praktisk hantering av olika kryptosystem men även teoretiska kunskaper om informations- och IT-säkerhet förmedlas. På TSS har man kontakt med kursdeltagare från både Försvarsmakten och andra organisationer inom hela Totalförsvaret. Du kommer att arbeta såväl självständigt och enskilt som tillsammans med andra i arbetslaget.

Tjänstgöring vid andra verksamhetställen, liksom möten och utbildning på annan ort, kan ev komma ifråga.

Arbetet som tekniker består av att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll samt driftsättande av utbildningsmiljöer. Dokumentation av pågående och avslutade arbeten. Arbetsuppgifterna är varierande och innehåller allt från viss systemutveckling till drift av befintliga system och förberedelser inför utbildning inom signalskyddsområdet. Ansvara för sektionens materiel.

Kvalifikationer
 • Gymnasieexamen med inriktning mot nätverk och datakommunikation eller kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Kunskaper om OS Windows
 • Kunskaper om switch-, routingteknik och brandväggar
 • Kunskap i TCP/IP
 • Kunskap i Cisco IOS
 • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift
 • B-körkort
 • Svensk medborgare
Meriterande kvalifikationer
 • Utbildning eller erfarenhet in informationssäkerhetsområdet/signalskydd
 • Erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur
 • Arbetat/arbetar i Försvarsmakten
Personliga egenskaper
Du är teknikintresserad och strukturerad. Ansvarstagande och initiativrik med förmåga att såväl självständigt som i arbetslaget driva arbetet framåt. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att skapa nya kontakter. Är öppen och villig att lära dig nya saker. Du är en säkerhetsmedveten och trygg person som tycker om att lära andra. Du delar Försvarmaktens värdegrund. Stor vikt läggs på din personliga lämplighet

Övrigt
Detta är en civil befattning.
Tillträde snarast enl. ök.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen som benämns lärare ledningssystem är placerad på Ledningsregementet i Enköping. Lön enl. ök.

Förfrågningar om befattningen och rekryteringsprocessen

Chefen för utbildningsavdelningen, överstelöjtnant Mikael Everbrand, tel 0171-15 79 00 mikael.everbrand@mil.se, Sektionschef TSS, Annika Brolin, tel 070-602 98 14 annika.brolin@mil.se

Fackliga representanter
Nås via växelnummer 0171-15 70 00

Officersförbundet: Magnus Johansson (endast för officerare)

SACO: Carl-Johan Pettersson

OFR/S: Inge Bäcklin

SEKO: Lars Lindell

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-11.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
11 nov
Ort
Enköping
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Data & IT

Inga fler liknande jobb tillgängliga