KGK · Publicerad 6 feb

KG Knutsson AB är sedan 1946 smörjmedlet i den svenska fordonsbranschen. Vi är ett företag som tror på långsiktiga relationer, därför jobbar vi med starka varumärken och skapar affärer som gynnar alla parter. Vi ger våra leverantörer vårt distributionsnät medan våra kunder får de bästa varumärkena, allt inpackat i vår produktkunskap och precisa distribution. Vårt produkt- och tjänstesortiment är bredast i branschen och på vår e-handelsplats autokatalogen.se hittar våra partners mer än en halv miljon artiklar. Förutom i Sverige finns KGK även i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen.

Vi söker en driven och strukturerad chef för KGK logistikcenter som har gedigen erfarenhet från att driva och vidareutveckla lagerverksamhet och organisationer med omkring 100 medarbetare. Placeringsorten för denna position är Enköping.

Ansvar
Chefen för logistikcentret har ett helhetsansvar för verksamheten och är tillika platschef. Du ansvarar för resursplanering, kvalitet, arbetsmiljö och säkerhet på lagret samt att verksamheten vidareutvecklas och bidrar till företagets konkurrenskraft. Chefen för logistikcentret rapporterar till logistikchefen.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består bland annat av:
 • Leda den dagliga driften på logistikcentret så att uppsatta mål och KPI:er uppnås
 • Coacha och utveckla ledare samt personal på logistikcentret
 • Upprätta, följa upp och rapportera utfall av budget
 • Säkerställa bemanning och kompetens på logistikcentret
 • Säkerställa att logistikcentret har rätt utrustning och hjälpmedel
 • Säkerställa att interna processer och policys följs
 • Hålla sig uppdaterad om utveckling inom relevanta områden för rollen
 • Identifiera förbättringsområden för att effektivisera verksamheten
 • Kontinuerligt utveckla och implementera processer samt metoder för logistikcentret som en del i hela varuflödeskedjan
 • Fastställa, följa upp och förbättra KPI: er för lagerhantering och inrikestransporter
 • Upphandla utrustning, emballage, transporter, program och konsulttjänster som hör till logistikcentret
 • Arbeta med arbetsgivaransvarsfrågor för logistikcentret
 • Identifiera och hantera risker inom lagerhanteringen (systematiskt arbetsmiljöarbete, incidentrapportering etc.)
Din profil
För att vara aktuell för tjänsten har du minst 5 års dokumenterad erfarenhet av lagerhantering med personalansvar för andra ledare. Vi ser gärna sökanden med erfarenhet inom automation. Du har god förståelse för affärssystem så som ERP och WMS; M3 och PCC används idag. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med LEAN och Kaizen samt god vana att jobba mot ständig förbättring. Eftergymnasial utbildning inom lager eller logistik är inte ett krav men starkt meriterande. Stor vikt läggs på personliga egenskaper som ledare och din förståelse för lagerhantering genom hela varuflödesprocessen.

För att lyckas i den här rollen är du en strukturerad, engagerad och prestigelös ledare som är trygg i din person och som gillar att coacha och utveckla andra. Du har en god problemlösningsförmåga, vana att leda arbete i projektform och trivs med att jobba med såväl daglig drift som mer strategiskt. Tjänsten innebär många kontaktytor och därför är det viktigt att du har hög förmåga att kommunicera i syfte att skapa goda relationer internt och externt. Flytande kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Ansökan
Hantering av ansökningar sker löpande. Tillsättning av tjänsten kommer ske Q1 2019 varför vi emotser din ansökan snarast. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Christer Atterström, 070-219 1366.

Warehouse management, logistik strategisk taktisk operativ logistiker supply chain logistics manager lager lagerchef chef
+ Läs mer om jobbet

Inga fler liknande jobb tillgängliga