Landstinget Sörmland · Publicerad 4 juli

Psykiatriska kliniken/psykiatrisk mottagning Eskilstuna, Mälarsjukhuset i Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Är du sjuksköterska med intresse för psykiatri? Trivs du med att samarbeta med andra och är mån om att ha patienten i fokus? Då kanske du är vår nya kollega! Vi erbjuder dig en trygg anställning med goda karriärmöjligheter. Vi har en positiv syn på kompetensutveckling och ser handledning som en naturlig del i arbetet. Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Psykiatrisk mottagning Eskilstuna är en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning för befolkningen i Eskilstuna kommun och tillhör psykiatriska kliniken vid Mälarsjukhuset. Vi ligger centralt i stan med promenadavstånd från både tågstation och bussar.

Mottagningen består av ca 50 personer med olika professioner och behandlingsinriktningar. Vi har team för: ADHD, neuropsykologisk utredning och behandling; ätstörningar; bipolaritet och ett allmänpsykiatriskt team. Vi är stolta över att ha genomgått en HBTQ-certifiering och vi arbetar utifrån en medvetenhet om samhällets normer. Vi vill vara en mottagning med högt i tak, där kreativa diskussioner utifrån olika behandlingsformer har en självklar plats.

Som anställd hos oss får du möjlighet till kontinuerlig handledning, kompetensutveckling, god arbetsgemenskap, arbete på dagtid med flextidsavtal. Du kan läsa mer om våra förmåner längre ned på sidan.

Dina arbetsuppgifter
En av tjänsterna är som mottagningssköterska. Där har du rollen att vara en av de samordnande inom mottagningen och gentemot vårdgrannar. Du arbetar med telefonrådgivning, inremisshantering, journalföring (BMS/Cross) och en del administrativa arbetsuppgifter.

Vi söker också en sjuksköterska till vårt bipolära team. Arbetet där styrs i hög grad av tillgänglighet och flexibilitet, då bipolära tillstånd är livslånga och kontinuitet är särskilt viktigt då tillstånden är individuella och hastigt kan förändras. Du samarbetar tätt ihop med läkare och andra yrkeskategorier för att tillsammans med patienten planera vården. Vidare arbetar du med telefonrådgivning, provtagningsremisser och andra kontroller t.ex. EKG. Snabba åtgärder kan också behövas om patienten sviktar såsom stödkontakt eller medicinjustering.

Det som är gemensamt för båda rollerna är även att dela läkemedel, ge injektioner, göra omvårdnadsbedömningar, planeringar, vårdutveckling och vårdande samtal. Du kommer att arbeta tillsammans med andra, men också självständigt.

Din kompetens
Du är legitimerad sjuksköterska med arbetslivserfarenhet och gärna vidareutbildning i psykiatrisk omvårdnad, alternativt ett stort intresse för området.

Som person är du stabil och trygg i din yrkesroll. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ samtidigt som du även kan se det positiva i att samarbeta och nå mål tillsammans med andra. I mötet med patienten har du ett professionellt förhållningssätt och en helhetssyn på människan. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Vi hoppas att du som söker har ett genuint intresse för målgruppen och att du vill utvecklas i din yrkesroll tillsammans med oss på mottagningen. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform och sysselsättningsgrad
Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Teresa Laurén, 070-240 59 85.
Sjuksköterska/ bitr. vårdenhetschef Luzita Pedernera, 016-10 48 51.
Fackliga företrädare nås via växeln, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på psykiatriska kliniken/psykiatrisk mottagning!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-08-14.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Landstinget Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Landstinget Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget