Region Sörmland · Publicerad 10 nov 2020

Mälarsjukhuset Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Enheten för smittskydd/vårdhygien arbetar länsövergripande och har i uppgift att förebygga och minska spridningen av smittsamma sjukdomar och vårdrelaterade infektioner i Sörmland. Enheten är direkt underställd hälso- och sjukvårdsdirektören och arbetar med ett brett kontaktnät såväl regionalt som nationellt. Tjänsten är direkt underställd Smittskyddsläkaren. Enhetens arbetsområde omfattar förutom smittskydd även vårdhygien, som arbetar med att stödja sjukhusen, primärvården och den kommunala vården i att säkerställa en god hygienisk standard med målet att förebygga förekomst och spridning av vårdrelaterade infektioner. Utöver detta arbetar enheten också med samordning av sexuell hälsa och arbete mot antibiotikaresistens. Enheten omfattar 1 hygienläkare, fyra hygiensjuksköterskor, tre smittskyddssjuksköterskor, en kanslist samt den nya tjänsten som biträdande smittskyddsläkare. Den tredje tjänsten som smittskyddssjuksköterska är en kombinerad tjänst med personalansvar över alla utom läkarna. Den sjuksköterskan har också en kanslifunktion inom strama. Enhetens huvudkontor är på Mälarsjukhuset i Eskilstuna och har också ett kontor på Nyköpings lasarett.

Dina arbetsuppgifter

Smittskydd Sörmland söker en biträdande smittskyddsläkare. Arbetet hos oss innebär bl.a. epidemiologisk övervakning, utrednings- och analysarbete, förebyggande arbete, ärendehantering och övriga myndighetsuppgifter samt utbrottsbekämpning av smittsamma sjukdomar. Viktiga arbetsuppgifter är också utbildning och information riktad till sjukvården, andra smittskyddsaktörer och allmänheten samt kontakt med media. En betydelsefull uppgift är samarbete internt i Region Sörmland samt med regionala och nationella myndigheter och organisationer. Som biträdande smittskyddsläkare kommer du att arbeta i ett välfungerande team med smittskyddssjuksköterskor, administratörer och läkare. Du kommer också ha en samordnande roll i Stramafrågor tillsammans med stramaläkare inom primärvård, slutenvård, läkemedelsenheten och en smittskyddsjuksköterska som kommer att ha en kanslifunktion inom strama. Arbetet innebär goda möjligheter till såväl professionell som vetenskaplig utveckling. Vi erbjuder även goda möjligheter till samarbete och nätverksbyggande med personer inom den egna organisationen samt inom andra kunskapsområden.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård och du har en specialistkompetens inom infektionsmedicin, klinisk bakteriologi eller klinisk virologi. Vi ser gärna att du har flerårig klinisk erfarenhet av arbete inom specialitetsområdet och erfarenhet av arbete inom smittskyddsarbete. Du har språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska 3 alternativt godkänt betyg i svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Som person är du målinriktad, initiativrik och välstrukturerad med förmåga att prioritera mellan arbetsuppgifter och att fatta beslut. Du har god förmåga att självständigt planera, genomföra och följa upp olika projekt och trivs bra i ett utåtriktat arbete. Samarbete internt på enheten respektive externt med en mängd olika externa aktörer är en förutsättning för smittskyddsarbetet. Det är därför viktigt att du har lätt för att kommunicera och att knyta kontakter. Det är vidare av stor vikt att du har förmåga att entusiasmera samt förmedla kunskap och information till olika målgrupper.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Eskilstuna.

Information om tjänsten lämnas av

Smittskyddsläkare Signar Mäkitalo 079-060 93 66 och fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på enheten för smittskydd/vårdhygien!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-12-08.
Intervjuer kommer att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning:Hälso- och sjukvården
Kommun:Eskilstuna
Referensnummer:RLSV-20-694
Arbetstid:Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat: 2020-11-10
Sista ansökningsdatum: 2020-12-08
Annonsansvarig:Platsannonsering

Sök jobbTillbaka till lediga jobb

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga