Region Sörmland · Publicerad 18 feb 2021

Dietistenheten Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss
Är du dietist som söker ett uppdrag där du kan arbeta varierat, brett och fritt. Vill du även vara med och påverka ditt arbete är det här rätt arbetsplats.

Primärvårds- och specialistvårdsdietister i Sörmland är organiserade i en dietistorganisation som tillhör länskliniken paramedicin Sörmland med 270 stycken medarbetare, vars uppgift är att skapa bästa möjliga välbefinnande och bättre livskvalitet för patienter som är i behov av rehabilitering. Vi känner respekt och engagemang för våra patienter, i centrum står patientens hälsa och livskvalitet. Totalt finns ungefär 43 stycken härliga dietistkollegor i Sörmland. Vi arbetar utifrån att kvalitet går före kvantitet.

Välkommen till en arbetsplats där du gör skillnad varje dag!

Primärvårdsenheten respektive specialistvårdsenhet har varsin dietistchef med ett tätt samarbete, detta innebär möjligheter att förändra sitt uppdrag under tid. Vi har ett väl utvecklat nätverk med dietistkollegor och träffas regelbundet, har fin gemenskap och är aldrig längre bort än en Teams/Skypelänk. I Sörmland finns goda möjligheter till att forska via "centrum för klinisk forskning". Vi arbetar aktivt med utvecklingsarbete och den egna kompetensutvecklingen. Vi använder teknik som exempelvis bioimpedans, indirekt kalorimetri, aktivitetsklockor.

Eskilstuna har bra pendlingsmöjligheter 45 minuter-1 timme från Stockholm. Det är nära till friluftsområden, naturreservat och du har cykelavstånd till Mälaren och nära till Hjälmaren. Det finns butiker och caféer med gårdscharm.

Förmåner
  • Vi har flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag på 2500kr (5000kr under 2021).
  • Regelbundna träffar med dietister inom länet för kompetensutveckling.
  • Möjlighet att hyra personalbostäder.
Dina arbetsuppgifter
Vi har fått utökad dietistresurs mot medicinklinikens geriatrikavdelning för att arbeta upp nutritionsrutiner.

Du har mycket kontakt med patienter på avdelningen. Du identifiera och behandlar undernäring samt felnäring, åtgärdar och behandlar refeeding. Många patienter på geriatrikavdelningen är multisjuka och har konsistenpassad mat- och näringsdrycker. På avdelningen arbetar vi i team med patienterna och samverkar mycket med exempelvis måltidsvärdar, läkare, undersköterskor och sjuksköterskor. Du är med på geriatrikavdelningens teamronder. När patienterna ska hem kan kontakt tas med hemsjukvård, biståndshandläggare eller överrapportering till primärvårdsdietist.

För personal handleder du avdelningspersonal i att utföra undernäringsscreening, hur patienter med exempelvis diabetes ska behandlas. Har olika personalutbildningar för avdelningen. Geriatrikavdelningen har även genomgått och fått Silviacertifikat.

Då vi använder BIA finns det möjlighet att göra kroppssammansättning på avdelningen för att bedöma risk sarkopeni.

Du kommer även att ha en kontorsplats på dietistmottagningen.

Din kompetens
Du är legitimerad dietist. Vårt arbete utgår från evidensbaserade riktlinjer och etisk kodex.
Tjänsten passar dig som trivs med varierande arbetsuppgifter och har hög servicekänsla. Din insats är viktig för en god och patientsäker vård varför vi vill att du är en noggrann och strukturerad person. Du har lätt för att samarbeta eftersom du kommer att ingå i team, men är även trygg med att arbeta under eget ansvar och tar egna initiativ. Har intresse och vilja att hjälpa andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi utvecklar dietistenheten och önskemål att ha dietist under hela vecka finns från flera kliniker, helgtjänstgöring kan förekomma i framtiden.

Information om tjänsten lämnas av
Enhetschef Anna Berglund, 072-142 01 40, anna.berglund@regionsormland.se
Facklig representant Naturvetarna Ida Myrbäck, 016-10 54 24, ida.myrback@regionsormland.se
Legitimerad dietist Sofie Grundberg, 016-10 50 15, sofie.grundberg@regionsormland.se
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på dietistenheten!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2021-03-15.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
15 mars 2021
Anställning
Tillsvidareanställd
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Hälsa & Sjukvård

Inga fler liknande jobb tillgängliga