Region Sörmland · Publicerad 27 okt 2020

Centrum för klinisk forskning Region Sörmland och division psykiatri och funktionhinder

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Centrum för klinisk forskning (CKF) och hälso- och sjukvården i Region Sörmland utlyser en kombinationsanställning som forskare, CKF-handledare och psykiater.

CKF är Region Sörmlands samlade resurs för forskning. En av huvuduppgifterna för enheten är att stimulera, underlätta och samordna klinisk, patientnära forskning i Region Sörmland. Genom ett samarbetsavtal med Uppsala universitet är CKF en del av universitetet vilket innebär att du som anställd vid CKF har tillgång till universitetets infrastruktur.

Dina arbetsuppgifter

CKF vill bidra till att det genomförs fler högkvalitativa kliniska studier till gagn för regionens invånare. Därför är den kliniska och patientnära forskningen en viktig strävan. Forskningen ska bedrivas med hög vetenskaplig kvalitet och god etisk standard för att förbättra kvaliteten inom hälso- och sjukvård samt tandvård.

Den psykiatriska vården inom Region Sörmland bedrivs i hela länet. Den psykiatriska slutenvården finns i Eskilstuna och Nyköping. Båda orterna har psykosvård, psykiatrisk intensivvård och allmänpsykiatriska avdelningar. Öppenvård finns i Strängnäs, Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping. Det bedrivs allmänpsykiatrisk öppenvård men det finns specialmottagningar för psykos- och beroendevård. Den barn- och ungdomspsykiatriska vården är nivåstrukturerad genom samtalsmottagningar, mottagningar och intensivvårdsmottaning. Inom Region Sörmland finns ingen BUP slutenvård, avtal finns i närliggande län. Verksamheterna är organiserade i samma division vilket ger goda förutsättningar för samverkan även med vårdgrannar.

Arbetsuppgifterna innebär att
 • initiera och samordna studier som inkluderar CKFs forskare
 • granska och bedöma forskningsmedelsansökningar
 • ansvara för gemensamma ansökningar om externa forskningsanslag
 • ge stöd till CKFs disputerade forskare och doktorander såsom seminarieaktiviteter, handledning, undervisning och mentorskap
 • ansvara för gemensamma ansökningar om externa forskningsanslag
 • kommunicera mot universitet och högskolor samt externa aktörer som patientorganisationer kommuner och näringsliv
 • ge administrativt stöd till CKFs föreståndare.
Samt kliniskt arbete i någon av divisionens verksamheter.

Din kompetens

Tjänsten kan sökas av legitimerade specialistläkare med doktorsexamen. Docentkompetens är meriterande.
Den sökande kan vara knuten till Uppsala Universitet eller annat lärosäte. Den egna forskningen bör ha ett kliniskt och patientnära fokus. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tjänsten är tillsvidareanställning i Region Sörmland på heltid. Den inkluderar egen forskning och forskningshandledning på upp till 45 % och kombineras med tjänst som psykiater i Region Sörmland. Tjänsten kan påbörjas omgående. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Forskningschef Petri Olivius, 070-602 33 45.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Centrum för klinisk forskning och division psykiatri och funktionhinder!

Ansökan skall innefatta:
 • Personligt brev
 • CV som också styrker doktorsexamen och eventuell docentur
 • Publikationslista
 • Redogörelse över pågående samt planerad forskning
 • Redogörelse över pedagogiska meriter.
Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Se våra förmåner

Följ oss gärna på Facebook

Förvaltning:Hälso- och sjukvården
Kommun:Eskilstuna, Katrineholm, Nyköping
Referensnummer:RLSV-20-653
Arbetstid:Tillsvidare, 100%, Tillträde enligt överenskommelse
Publicerat:2020-10-27
Sista ansökningsdatum:2020-11-30
Annonsansvarig:Platsannonsering

Sök jobbTillbaka till lediga jobb

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär regionen ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga