Region Sörmland · Publicerad 14 maj 2020

Centrum för klinisk forskning i Region Sörmland Eskilstuna

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!

Om oss

Centrum för Klinisk Forskning (CKF) i Region Sörmland faciliterar klinisk forskning för kliniskt verksamma forskare och doktorander i Region Sörmland, inom både medicinsk vetenskap, odontologi och vårdvetenskap med fokus på patient- och medborgarnytta. Genom ett samarbetsavtal med Uppsala universitet är CKF en del av universitetet vilket innebär att du som anställd vid CKF har tillgång till universitetets infrastruktur.

Dina arbetsuppgifter

Vid CKF ingår du i ett team bestående av forskningshandledare, statistiker, bibliotekarier, biobanksamordnare och administratör som gemensamt delar på uppdraget att stärka forskningen i Region Sörmland.

Vi strävar efter att klinisk och patientnära forskning av hög vetenskaplig kvalitet och god etisk standard ska bedrivas för att förbättra kvaliteten inom hälso- och sjukvård samt tandvård. Vi vill bidra till att det genomförs fler högkvalitativa kliniska studier till gagn för regionens invånare.

Arbetsuppgifterna innebär att:
 • initiera och samordna studier som inkluderar regionens disputerade forskare och doktorander
 • granska och bedöma forskningsmedelsansökningar
 • ansvara för gemensamma ansökningar om externa forskningsanslag
 • ge stöd till regionens disputerade forskare och doktorander såsom seminarieaktiviteter, handledning, undervisning och mentorskap
 • ansvara för gemensamma ansökningar om externa forskningsanslag
 • kommunicera mot universitet och högskolor samt externa aktörer som patientorganisationer kommuner och näringsliv
 • administrativt stöd till CKFs forskningschef
Uppdraget som forskningshandledare inrymmer tid till egen forskning.

Din kompetens

Tjänsten kan sökas av disputerad läkare, tandläkare eller psykolog där pedagogisk erfarenhet och/eller docentkompetens är meriterande.
Den sökande kan vara knuten till Uppsala Universitet eller till annat lärosäte. Den egna forskningen bör ha ett kliniskt och patientnära fokus.

Uppdraget, som är på deltid 45 %, inkluderar egen forskning på 20 % och kan kombineras med klinisk tjänst eller motsvarande i Region Sörmland. Tjänsten kan påbörjas omgående.

Ansökan skall innefatta:
 • Personligt brev
 • CV som också styrker doktorsexamen och eventuell docentur
 • Publikationslista
 • Redogörelse över pågående och planerad forskning
 • Redogörelse över pedagogiska meriter
 • Tre stycken referenser
Anställningsform

Tillsvidareanställning på deltid 45 %. Tjänsten kan påbörjas omgående.

Information om tjänsten lämnas av

Verksamhetschef Centrum för klinisk forskning MD, phD, MBA Petri Olivius, 070-602 33 45.
Fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på Centrum för klinisk forskning!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2020-06-12.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Vill du växa och utvecklas? Både inom ditt yrke och som person? Tycker du som vi att delaktighet och engagemang är viktigt? Då behöver vi dig. Hos oss jobbar omkring 7.200 personer inom 120 yrken. De allra flesta inom hälso- och sjukvården på något av våra fyra sjukhus eller på en av våra landstingsdrivna vårdcentraler. Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet - Sveriges friskaste län. Din personliga utveckling hänger tätt ihop med Region Sörmlands utveckling. Det är tillsammans vi får saker att hända. Vi står för jämlik hälsa och levande kultur i en hållbar, livskraftig region. Välkommen att jobba hos oss! Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt. Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.
+ Läs mer om företaget

Inga fler liknande jobb tillgängliga