Svenska Wavin · Publicerad 22 juli 2021

Svenska Wavin växer vidare. Verksamheten i Kjula, utanför Eskilstuna, är en stor och viktig del i en koncern som framgångsrikt levererar lösningar för bygg- och infrastruktur med stort miljöfokus.

Vi söker en självgående redovisningsekonom som tar ansvar för den legala redovisningen i Sverige. Den löpande redovisningen är centraliserad till Shared Service vilket betyder att fokus ligger på uppföljning, rapportering och bokslut samt relaterade administrativa uppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du ska i huvudsak säkerställa lokal redovisning och legal rapportering för svenska enheten med allt vad som kan ingå i form av redovisningsstöd till den lokala verksamheten, ansvar för internkontrollprocesser osv.

Du rapporterar till redovisningschefen som är placerad i Danmark och din roll ingår i en matrisorganisation. Du får ett internt kontaktnät med ekonomifunktionerna i Polen och de nordiska länderna.

Med tiden kan rollen komma att utvecklas mot mer Financial Control.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har flera års erfarenhet av hela redovisningsprocessen och känner dig trygg i tillämpningen av svenska redovisningsregler.

Önskvärt är erfarenheter från producerande bolag, internkontrollprocesser, IFRS och SAP samt rapporteringsprogram.

Koncernspråket är engelska.

Personliga egenskaper

Du är en noggrann och stabil redovisningsekonom med brett synfält och stort ansvarstagande. I en liten ekonomifunktion behöver du både vara öppen och prestigelös att ta tag i olika saker som dyker upp samt leda dig själv till svaren.

Vad erbjuder företaget dig?

Wavin erbjuder ett spännande, omväxlande och utmanande arbete i en internationell miljö. Här kommer du in i en spännande förändringsbenägen organisation med glatt engagerat team. Wavin är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av lösningar.

Placeringsort

Eskilstuna

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Wavin är en innovativ leverantör av lösningar för bygg- och infrastruktur över hela världen. Uppbackade av över 60 års expertis är vi inriktade på att hantera några av världens största utmaningar: vattenförsörjning, sanitet, klimatbeständiga städer och effektivt byggande.

Wavin fokuserar på att skapa en positiv förändring i världen och vår passion är att bygga beständiga och älskvärda platser. Vi samarbetar med ledare, ingenjörer, konsulter och installatörer för att göra städer framtidssäkra och byggnader bekväma och energieffektiva.

Wavin är en del av Orbia, ett företagskluster som är bundna av ett gemensamt syfte: att främja livet runt om i världen. Wavin har 12 000 anställda i över 40 länder och verkar under varumärken som Wavin, Amanco och Pavco.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 juli 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga