Svenska Wavin · Publicerad 24 mars 2021

Strax utanför Eskilstuna finns Svenska Wavin med 90 medarbetare och lösningar för bygg- och infrastruktur. Till ett välmående och stabilt bolag som funnits i Kjula med tillverkning i 40 år söker vi nu nästa redovisningsekonom. I ett litet redovisningsteam blir du det svenska bolagets gränssnitt mot koncernen samt redovisningskompetensen i Kjula.

Är du en självgående redovisningsekonom med erfarenhet av hela processen och vill gå in i en roll som bygger mindre på löpande bokföring och mer på uppföljning, rapportering och såväl bokslutsrelaterade som administrativa uppgifter så kan det vara dig vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du ska i huvudsak säkerställa lokal redovisning och legal rapportering för svenska enheten. Uppgifterna kan exempelvis vara:
  • Avstämningar
  • Deltagande i månads- och årsbokslut samt framtagande av extern årsredovisning
  • Deltagande i budgetprocessen
  • Stötta verksamhetens olika delar med din redovisningskompetens
  • Rapportering till svenska myndigheter
  • Ansvar för anläggningsregister och kredithantering
  • Kontakt och förberedelse för intern och extern revision
  • Internal control, uppföljning och rapportering av SOX-kontroller
Löpande bokföring utförs av Shared Service Center i Polen. Med tiden kan rollen komma att utvecklas mot mer Financial Control.

Du rapporterar till redovisningschefen som är placerad i Danmark och din roll ingår i en matrisorganisation. Du får ett internt kontaktnät med ekonomifunktionerna i såväl Polen som Danmark men även i de övriga länderna.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har flera års erfarenhet av hela redovisningsprocessen och känner dig trygg i tillämpningen av svenska redovisningsregler. Har du varit i producerande bolag är det en fördel.

Erfarenhet av SAP och relaterade program för rapportering är meriterande. Har du i stället jobbat i andra moderna modulbaserade ERP så får du möjligheten här att komma in i SAP.

Koncernens accounting manual bygger i relevanta delar på IFRS, USGAAP och SOX. Du behöver alltså inte kunna regelverken i sig men att känna till och kunna relatera till dem underlättar.

Koncernspråket är engelska.

Personliga egenskaper

Du är en noggrann och stabil redovisningsekonom med brett synfält och stort ansvarstagande. I en liten ekonomifunktion behöver du både vara öppen och prestigelös att ta tag i olika saker som dyker upp samt leda dig själv till svaren. Du är trygg i att verka med din närmaste chef i ett annat land.

Vad erbjuder företaget dig?

Wavin erbjuder ett spännande, omväxlande och utmanande arbete i en internationell miljö. Här kommer du in i en spännande förändringsbenägen organisation med glatt engagerat team. Wavin är drivande i utvecklingen till ett bättre och mer flexibelt samhälle genom vårt erbjudande av lösningar.

Placeringsort

Eskilstuna

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
Wavin är en innovativ leverantör av lösningar för bygg- och infrastruktur över hela världen. Uppbackade av över 60 års expertis är vi inriktade på att hantera några av världens största utmaningar: vattenförsörjning, sanitet, klimatbeständiga städer och effektivt byggande.

Wavin fokuserar på att skapa en positiv förändring i världen och vår passion är att bygga beständiga och älskvärda platser. Vi samarbetar med ledare, ingenjörer, konsulter och installatörer för att göra städer framtidssäkra och byggnader bekväma och energieffektiva.

Wavin är en del av Orbia, ett företagskluster som är bundna av ett gemensamt syfte: att främja livet runt om i världen. Wavin har 12 000 anställda i över 40 länder och verkar under varumärken som Wavin, Amanco och Pavco.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 23 april 2021. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
Löpande
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga