Trafikverket · Publicerad 8 nov 2019

Arbetsuppgifter
Som åtgärdsbeställare ingår du i ett team med kompetens inom väg och järnväg samt åtgärdsplanerare inom samma områden. Tillsammans planerar och beställer ni infrastrukturåtgärder för region Öst som stäcker sig över 5 län; Uppsala, Västmanland, Sörmland, Örebro och Östergötlands. Enheten planerar långsiktigt infrastrukturprojekt för kommande sex års budget.

Som åtgärdsbeställare har du ett fokus på den sammantagna ekonomiska planeringen, beställning och uppföljning av Trafikverkets infrastrukturprojekt. Du ser till att planerade projekt budgeteras så att tillgängliga medel utnyttjas effektivt och följer långsiktiga planer (nationell såväl som regional). Som åtgärdsbeställare har du en stödjande och samordnande roll mot andra avdelningar inom Trafikverket där du för dialog inom planeringen av åtgärder. Du kommer även delta i och ta fram underlag för beslut i planläggningsprocessen t.ex. planläggningstyp och val av lokaliseringsalternativ. Du har till uppgift att säkerställa att genomförandet av projekt sker enligt beställning och överenskommelser i rätt tid och inom budget. Det innebär att du har en kontinuerlig dialog med projektet för att stämma av och följa upp under projektens gång.

Ditt ansvar innefattar framförallt:
 • Beställning av infrastrukturåtgärder
 • Uppföljning av budget och tidsram
 • Att projekten knyts till gällande finansplan
 • Flexibilitet och prioritering mot budget och förändringar i de ekonomiska ramarna som berör nationella och regionala planer.
Kvalifikationer
Vi söker dig som
 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning teknik, ekonomi, samhällsbyggnad eller annan relvant utbildning
 • har körkort för personbil
Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av planering av infrastrukturprojekt
 • har kunskap om väglagen och lagen om byggande av järnväg
För att lyckas i rollen som åtgärdsbeställare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du har en god samarbetsförmåga och är pedagogisk och strukturerad i ditt tillvägagångssätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.
  Intervjuer är planerade till första veckan i december på vårt regionkontor i Eskilstuna. Placeringsort för denna tjänst är Eskilstuna, men det finns möjlighet att på sikt arbeta upp till två dagar i veckan på något av våra lokalkontor (Västerås, Örebro, Linköping, Uppsala) när arbetet tillåter.

  Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

  Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

  Ansökan
  Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

  Ansök senast
  Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-24

  Upplysningar

  Rekryterande chef Ivan Andic
  0101241941

  SEKO Charlotte Olsson
  0101231103

  SACO Helene Bermell
  0101235775

  ST Marie Thorslund
  0101244468
  + Läs mer om jobbet
  Sista ansökningsdag
  24 nov 2019
  Anställning
  Tillsvidareanställd
  Omfattning
  Heltid
  Antal Tjänster
  1
  Yrkesområde
  Transport & Logistik

  Inga fler liknande jobb tillgängliga