Fagersta Stainless AB · Publicerad 3 jan 2021

Vill du bygga redovisningskompetens i ett industribolag med anor? Här får du en betydande roll i ett litet redovisningsteam.

Fagersta Stainless, med sin långa historia och lokala närvaro, är det lilla bolaget i den stora koncernen. Här finns en personlighet, närhet och vi-känsla samtidigt som tillhörigheten till Outokumpus globala organisation bidrar till utvecklingen av gemensamma processer.

På Fagersta Stainless ansvarar för delar av såväl bokslut som skatterapportering (såsom moms, el, gasol och deklarationer) samtidigt som du stöttar med din redovisningskompetens i de processer som utförs löpande av koncernens Business Service Center. I rollen kan du också komma att supporta produktion och marknad med redovisningsfrågor och lönsamhetsanalys.

Har du en bred redovisningserfarenhet, helst ifrån tillverkande industri så hoppas vi att du läser vidare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Löpande redovisning i egna uppgifter liksom stöd till BSC-teamet. Det senare kan handla om exempelvis samordning av frågor, konkret redovisningsstöd eller gemensamma lösningar i ekonomisystemet
  • bokslut enligt IFRS och årsredovisning enligt K3.
  • Rapportering av skatter och moms
  • Ekonomisk uppföljning och analys som stöd till marknad och produktion
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi tror att du har flera års kvalificerad redovisningserfarenhet och har troligen sett några olika ekonomisystem. Har du fått din erfarenhet i producerande bolag är det en betydande fördel.

Du har erfarenhet av momsredovisning och helst olika typer av skatteredovisning. Vidare har du kännedom om regelverken och vi ser gärna att du i någon mån har tillämpat IFRS och K3.

Att du kan engelska och är en Excelanvändare på god nivå som kan hantera stora datamängder behöver vi troligen inte ens fråga.

Fagersta Stainless arbetar i ekonomisystemet Jeeves, rapporterar i Hyperion och använder QlickView för analysrapporter. Inget av dessa system är ett krav för att du ska söka rollen men skulle utgöra ett plus i kanten.

Personliga egenskaper

Du gillar redovisning för att det ska bli rätt. Du vill förstå regelverken, ta reda på mer och tycker om att få andra att förstå.

Som person är du prestigelös och diplomatisk i ditt samarbete och orädd att driva de frågor som är viktiga ur ett redovisningsperspektiv.

Du trivs säkerligen i ett litet team där ni tar gemensamt ansvar och i en trygg omgivning där alla ser varandra. Du bidrar till att ni tar tag i frågor och du har en egen vilja att driva dem till en lösning.

Vad erbjuder företaget dig?

Du blir en viktig kugge i att bygga upp ett väl fungerande team med stor redovisningskompetens. Koncerntillhörigheten innebär också möjligheter till globalt nätverkande.

Som anställd i Fagersta Stainless åtnjuter du många praktiska och ekonomiska anställningsförmåner såsom friskvårdsbidrag, friköpt tid, trivselpeng etc

Placeringsort: Fagersta
Arbetsplatsen ligger alldeles intill stationen Fagersta Norra där tåget stannar för den som pendlar från t ex Västerås eller Ludvika.

Om Fagersta Stainless

Fagersta Stainless är en av de ledande tillverkarna i världen vad gäller rostfri valstråd och dragen tråd. Vårt huvudkontor och produktion ligger i Fagersta, Sverige. I vårt valsverk produceras c:a 50 000 ton valstråd årligen varav ungefär 10 000 ton bearbetas vidare till dragen tråd. Fagersta Stainless har en omsättning på ca 160 miljoner Euro och omkring 260 anställda. Våra produkter säljs över hela världen direkt från oss, eller via ett nätverk av representanter. Fagersta Stainless ingår i Outokumpu-gruppen, en global ledare inom rostfritt stål.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 28 augusti 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
+ Läs mer om jobbet
Sista ansökningsdag
Löpande
Ort
Fagersta
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Yrkesområde
Ekonomi

Inga fler liknande jobb tillgängliga