SJR · Publicerad 5 okt 2021Falkenbergs Sparbank grundades 1865. Idag är banken en modern bank som, genom samarbete med Swedbank, har tillgång till den senaste utvecklingen av teknik, service, produkter och säkerhet. Vi är verksamma i Falkenbergs kommun och norra delen av Halmstad, vår del av Halland. Vi vill skapa lönsamhet och tillväxt för en hållbar framtid och vara det självklara valet - för framtidsdrömmar och vardagsnära möjligheter.

Vi söker nu en ny Kreditchef! Vår nuvarande Kreditchef kommer att gå i pension under nästa år och vi söker dig som vill bidra med din spetskompetens på en lokal sparbank med höga ambitioner.

Arbetsbeskrivning
Tjänsten som Kreditchef hos oss innefattar övergripande strategiskt och operativt ansvar för kreditverksamheten i banken. Du säkerställer kvalitet i såväl kreditportfölj som kreditprocesser och ditt ansvarområde omfattar uppgifter såsom regelefterlevnad, kontroll, analys och uppföljning samt rapportering. Vidare arbetar du kontinuerligt med utveckling av kreditportföljen enligt givna ramar och medverkar i kreditbeslut. Det är en central roll med många kontaktytor på olika nivåer i organisationen där du agerar bollplank inom kreditfrågor och verkar för en god kreditkultur.

Som Kreditchef ingår du i vår bankledning och du är även ledamot i Riskrådet. Du rapporterar direkt till vår VD.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi och flera års relevant arbetserfarenhet inom bank. Du har god förståelse för och erfarenhet av företagskreditgivning och företagsaffären.

Personliga egenskaper som värdesätts i rollen är integritet, god kommunikativ förmåga och en pedagogisk fallenhet. Du kan vara tydlig och direkt när så behövs samtidigt som du är lyhörd för den du pratar med. Du är mån om att ha en god relation med andra och har lätt för att samarbeta med olika personer. Vidare har du en uttalad analytisk ådra, du kan lyfta blicken och ha ett strategiskt förhållningsätt och bidrar med ett proaktivt tänk. Du kan även enkelt byta perspektiv och ha ett detaljfokus. Vill du arbeta på en framgångsrik sparbank i en expansiv region med ett gott företagsklimat, på ett kontor präglat av omtänksamhet och delaktighet - då är detta tjänsten för dig!

Ansökan
I denna rekrytering har Falkenbergs Sparbank valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 0766 - 47 16 07. Sista ansökningsdag är 25 oktober, intervjuer sker löpande.

Vänligen notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, dvs. uppgifter om hälsa och sexualliv, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter, facktillhörighet eller etniskt ursprung. I det fall den sökta tjänsten medför ekonomiskt ansvar kommer en kreditupplysning att genomföras avseende slutkandidaten.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: Kreditchef
+ Läs mer om jobbet
Om företaget
SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.
+ Läs mer om företaget
Sista ansökningsdag
25 okt 2021
Omfattning
Heltid
Antal Tjänster
1
Underkategori
Bank & Finans
Visa var

Inga fler jobb från SJR tillgängliga

Inga fler liknande jobb tillgängliga